又黎到一星期之中最可怕嘅blue Monday,决定要狂食黎发泄一下!朋友想食韩烧,而我就想食韩国料理,见到呢间平昌premium,$198就可以任食正宗韩烧同韩国料理,我地两个想食嘅野都有齐!就试你啦!一坐低就有4小碟前菜、芝麻酱沙律同一盘生菜比你包肉食第一round就叫左咁多野:由上至下,由左至右:汁烧鳗鱼、烤虾、加钱$98 4条烤大虾(大虾条条都手掌咁大!最贴心系外边清左肠之余,仲要夹埋牛油,烧落香好多呀)牛舌、薄切猪腩肉、猪腩肉(呢个猪腩肉不得了!够厚肉,油脂分布平均,我之后再点多几次!)牛仔骨、LA牛排骨(呢个牛魔王必食!牛肉好嫩滑呀!)当然仲有我想食嘅韩国料理:海鲜葱饼、海带汤(麻油味好香呀!韩烧咁热气饮呢个又好岩!我饮左两碗!)、韩式什锦饭(全蔬菜,我自己烧左LA牛排肉再捞落去食)海鲜仲叫左带子同扇贝仲有汽水任饮、雪条任食!呢个价钱食到咁高质嘅韩烧真系超值!侍应都好细心!我地一路烧,佢地都自动波帮我地换烤盘!
又黎到一星期之中最可怕嘅blue Monday,
决定要狂食黎发泄一下!

一坐低就有4小碟前菜、芝麻酱沙律同一盘生菜比你包肉食
前菜

第一round就叫左咁多野:

由上至下,由左至右:
汁烧鳗鱼、烤虾、加钱$98 4条烤大虾
烤大虾

牛舌、薄切猪腩肉、猪腩肉

牛仔骨、LA牛排骨(呢个牛魔王必食!牛肉好嫩滑呀!)

当然仲有我想食嘅韩国料理:
韩国杂锦饭

(全蔬菜,我自己烧左LA牛排肉再捞落去食)
海鲜仲叫左带子同扇贝

仲有汽水任饮、雪条任食!

呢个价钱食到咁高质嘅韩烧真系超值!

侍应都好细心!我地一路烧,佢地都自动波帮我地换烤盘!
2017-09-18
前菜