2018-07-15
好耐冇行朗豪坊,明明记得这位置应该系吴彦祖开嘅寿司店, 原来已经被另一间餐厅取替。行去睇下佢menu, 有注明寿司米系用,颇有趣,而且好钟意佢简约明亮嘅装修,好有muji嘅感觉.平日唔算多人,拎咗第三号筹,约5至10分钟已可入, 但原来有限时,落咗柯打后90分钟要交枱, 因为系计落order,所以可以慢慢拣,睇啱先落单。叫咗个瞬间熏制三文鱼他他,因为好有特色,有个好靓的玻璃罩盛载, 顶有牛油纸盖住,影相一流。 三文鱼切粒,烟熏味浓厚,而且仲一小撮海胆,底有牛油果, 感觉健康,系沙律以外嘅一种选择。雪花牛舌串烧,鸡腿肉串烧。 牛舌惹味, 鸡腿肉标明系用日本南部鸡肉, 好似真系好味啲,比较有鸡味烧鸡泡鱼干 唔会烧到太干,烟烟韧韧, 性价比高。茶碗蒸, 味道比较普通,不是很突出。亲子盛合, 性价比高, 三文鱼新鲜, 寿司米口感软绵有劲, 可能真系同佢系度即场当店精米有关。松叶蟹肉寿司汉堡, 两边米煎到香脆,而且混合了一点辣味,更香口。 松叶蟹肉,芝士,生菜做馅料, 充满玩味的菜式。总括嚟讲,价钱不贵,坐得舒适,可以再来。
烧鸡泡鱼干 唔会烧到太干,烟烟韧韧, 性价比高。
茶碗蒸, 味道比较普通,不是很突出。
总括嚟讲,价钱不贵,坐得舒适,可以再来。