2023-10-15
今次去𝑻𝒆𝒍𝒍 𝑪𝒂𝒎𝒆𝒍𝒍𝒊𝒂 ❣︎ 开学后日日都想饮酒,但返学忙到觉都唔得闲瞓,惟有睇住旧相止渴🥹呢间主打用茶底沟酒,钟意清爽调嘅话一定要去试!🩵✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎1️⃣𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚呢杯一入口苦甜参半,口感有啲似sparkling water啲泡泡喺口入面爆破跳动嘅感觉🫧中间夹杂住花香嘅调,层次好丰富🤌🏼同25:00嘅𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚𝒃𝒆𝒆相比,佢更清新、有更明显嘅蜂蜜味,几钟意🥰2️⃣ 𝑻𝒂𝒍𝒍 𝑷𝒊𝒏𝒆 (*on the house!*)呢杯系bartender听到我哋第一次嚟呢间bar,特登请我哋饮多杯🤭呢杯好清新!虽然草药味好重,但同一样咁浓郁嘅紫苏叶味出奇地夹🩷呢杯嘢闻落有种喺森林深处,闻一棵啱啱俾雨水冲刷完嘅松树嘅味,好有趣🍃🙈配合呢个轻盈嘅酒体,饮完一秒冲走香港夏日暑气!✨3️⃣ 𝑻𝒆𝒂’𝒔 𝑲𝒏𝒆𝒆𝒔 呢杯好似锡兰柠檬茶,冻柠茶爱好者狂喜!🍋不过佢酒味实在唔重,如果唔讲真系唔会知佢有酒精🫨小心陷阱!4️⃣ 𝑫𝒂𝒓𝒋𝒆𝒆𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒐𝒖𝒓呢杯卖相几靓仔🍸佢个茶底几浓,同埋出乎意料地辣(系香料辣嘅感觉),好特别喔~5⃣️ 𝑵𝒆𝒘 𝑭𝒂𝒔𝒉𝒊𝒐𝒏𝒆𝒅呢杯可能系全晚最伏😰五
✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎
1️⃣𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚
3️⃣ 𝑻𝒆𝒂’𝒔 𝑲𝒏𝒆𝒆𝒔
4️⃣ 𝑫𝒂𝒓𝒋𝒆𝒆𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒐𝒖𝒓
5⃣️ 𝑵𝒆𝒘 𝑭𝒂𝒔𝒉𝒊𝒐𝒏𝒆𝒅
呢杯可能系全晚最伏😰五个人饮完都唔系好知饮咗啲咩,感觉就系有啲苦嘅水🤔甚至都冇乜酒味,可以避雷🙏🏼
✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎
呢间要用英文落柯打但唔紧要,酒精会使我英文变好😎同埋饮完酒后,bartender送咗几杯 (参汤?解酒汤?) 嘢饮俾我哋,饮完觉得几舒服☺️p.s. 呢间bar嘅歌几有feel,我问咗bartender攞佢哋嘅歌单名,放咗喺最后一页,欢迎一齐听住歌望梅止渴~