2018-05-20
呢间日本野系朋友介绍 佢话个鱼生饭好正 咁啱今日系附近做完野 所以就试下啦佢既环境好舒服 我地安排坐卡位 卡位与卡位之间隔住左个屏风 而且其他枱之间唔会太密 我地两个lunch set系包埋面豉汤同蒸蛋 个蒸蛋好重鸡汤味而且好滑〰️杂锦角切鱼生丼〰️呢个系lunch set之一 我朋友就系推介我食呢个丼 呢知鱼生饭有吞拿鱼腩 金来鲷 深海池鱼 海胆 三文鱼子 呢d粒粒晚鱼生真系铺满左成个饭面 食既每一啖饭都有鱼生粒粒架 而且鱼生粒粒配搭得好好 有肥美有清淡 唔会太腻〰️铁板午时套餐 大虾带子 美国薄烧/牛柳100gm〰️本来我哋坐卡位嘅但系因为猪猪男朋友要呢个所以侍应安排我哋改坐铁板烧枱 首先厨司整既第一样就系虾同带子 煎得刚刚熟所以好爽口弹牙 而且仲个虾头劲多膏 第二样就系呢个牛肉片 佢将葱花卷左入中间 其实我系唔食葱既 但系食落又唔觉得有葱味 反而丰富左个口味 食到软淋淋既牛肉之后再感觉到‘索索’既葱花 好特别最后就系个炒饭同埋炒什菜 厨师知道我地share 食所以将佢一分为二 最后就系拣餐饮或甜品时间 我地一个拣左雪糕一个拣左咖啡 虽然系餐饮 但系杯咖啡都好有水准 个朱古力雪糕味道好浓
〰️杂锦角切鱼生丼〰️
〰️铁板午时套餐 大虾带子 美国薄烧/牛柳100gm〰️
最后就系拣餐饮或甜品时间 我地一个拣左雪糕一个拣左咖啡 虽然系餐饮 但系杯咖啡都好有水准 个朱古力雪糕味道好浓 一啖咖啡一口雪糕 正呀