2009-11-11 22 浏览
鐡路沿线总少不免有小食店,方便上班一族或学生,基本上,一个字~~~快!人手一定要多,手脚一定要快,即叫即煮食品一只手数得晒.反正等人期间,试一试,生菜鱼肉有无料到.一如上述所讲,乜都要快,就连找换的时间也要省却,用八达通又真系好方便.鱼肉翅 : 自细已经通街食,最难忘始终系当日旺角丽声戏院门口的一档,真正用上石九公鱼熬的汤底,奶白色又鲜浓,好味得不得了,到今天丝亳不见进步,滥竽充数多到唔识讲,究竟边度有好食既生菜鱼肉,真系好想大家讲我知,我一定会去. 讲返转头,唔知点解,以前生菜鱼肉档仲有时会加入油面或者通心粉一齐卖,但今时今日真系唔多见,呢档鱼肉当然系一早渌好晒,边个要就加菜加汤就算,同细个睇住整,等待鱼肉慢慢浮上面既心情,确实有出入,至于翅就当然系豆粉茨,其实真系开得好杰,师傅劲重,鱼肉意无鱼味,死实实一旧都唔知系乜,仲要加埋麻油,醋,古月粉,食左唔够一半都要放弃.难怪之前无人同佢写食评啦.

人手一定要多,手脚一定要快,即叫即煮食品一只手数得晒.

反正等人期间,试一试,生菜鱼肉有无料到.