2018-11-28
平时系尖沙咀食饭好多时都食得较急,首先因为尖沙咀人流多,我又成日同朋友食啲大路野,好多时都会有用餐限时,或者其实系自己都唔好意思坐咁奈😂😂😂 搞到次次都会变左去饮番杯倾计🙈 难得系openrice search到话呢间任坐唔嬲,所以就提议同朋友黎食晚餐了!呢道有啲系tatami 有啲系木枱,我地系perfer坐木枱多啲,虽然tatami有Home feel, 但我地两个都著裙😣餐厅系自助形式嘅,点餐后拎住个牌,佢震就取餐个种。自己执餐具,食完就分翻类放好啲用过嘅杯,盘个啲。带子芦荀海胆汁意粉 ($128)带子都几大粒(有微微烧过),海胆汁唔算好浓,味道较淡,都算几多芦笋,适合食野较淡嘅朋友。黑松露汁什菌意粉 ($68)对我而言,呢个性价比比上一个高。价钱比较平,意粉系干身啲个只唔系creamy个啲~Baileys 朱古力奶味较重,唔会好重酒味,适合较钟意饮重奶味嘅朋友!整体而言,食物质素系正常,但我觉得食环境同地点赢哂,又方便系正尖沙咀!下次夜小小黎试埋个$88任食甜品!!
带子芦荀海胆汁意粉 ($128)
黑松露汁什菌意粉 ($68)
Baileys 朱古力
奶味较重,唔会好重酒味,适合较钟意饮重奶味嘅朋友!