2008-07-14
系屋企睇蔡san介绍意大利菜, 就同男朋友去呢间之前我朋友介绍既餐厅, 香港人带意大利人食意大利菜, 仲要拍哂心口保证冇问题, 两个字讲哂: 中招!!可能我令我男友期望太高, 当佢以意大利文向经理点菜既时候, 经理一时招架不住, 慌忙得要我地用手指"点menu", 之后当佢送来又冻又只得牛油伴吃的白面包, 男友的面色已沈了一大半. 是晚我们点了: 1) parma ham with malon ( ham OK, 可惜蜜瓜唔够甜) 2) mushroom risotto (mushroom完全冇味道, 不值一提) 3) seafood combination (材料新鲜, 可惜放左过量既garlic) 4) tartufo (好一般choco icecream) 5) coconut icecream (全餐最
5) coconut icecream (全餐最好味, coconut 味够浓, 但肯定唔系自家制)
6) one glass of house red wine (男友话OK!)
7) two cups of espresso (太太太酸啦 )
btw, 成既感觉好似去左太平馆食饭, 豉油西餐!!
埋单HKD585, 唔值!!!