餐厅装潢几靓,黄色墙又有d猪仔图案。dinner7点半左右到,已经好多人,迟一步就要等位。疫情下,要量体温,亦有提供消毒搓手液。叫左香菜盐酥鸡、煎饺子,配金银蛋娃娃菜,精巧肉燥饭,餐饮冻蜂蜜红茶(~$59),回魂黑醋猪软骨肉燥蕃茄汤面(~$48+$4),餐饮黑糖珍珠鲜奶(加$7)。自选肉燥饭套餐抵食,可以一次过试到几款台式小食。肉燥饭既肥瘦肉ok,酱汁唔太咸,配饭食一流。盐酥鸡炸得够香,肉嫩仲有肉汁,大约有5大件。煎饺子有3大粒,粒粒饱满,形状圆圆地几得意。娃娃菜汤清甜,仲有d皮蛋、豆腐粒,健康。肉燥面好大碗,而且蕃茄汤好浓,亦有粒粒蕃茄,红当当。跟餐加$7配黑糖珍珠鲜奶,唔会过甜,珍珠有口感。猪软骨既软骨煮得够软,有大约3件。配料仲有卤蛋、豆角粒、肉燥。面身属硬,所以唔会惊浸住d汤而变软。非常大碗,男仔食哂可能会好饱。整体,食物质素唔错,不过食到一半左右,侍应开始好频密系附近兜转,准备收碟,再话入座时间系90分钟。如果一开始讲明用餐时间,可以有个心理准备,感觉会好d。可能有贴到指示,不过冇留意到。

自选肉燥饭套餐抵食,可以一次过试到几款台式小食。
精巧肉燥饭

肉燥饭既肥瘦肉ok,酱汁唔太咸,配饭食一流。
香菜盐酥鸡

盐酥鸡炸得够香,肉嫩仲有肉汁,大约有5大件。
煎饺子

煎饺子有3大粒,粒粒饱满,形状圆圆地几得意。
金银蛋娃娃菜

娃娃菜汤清甜,仲有d皮蛋、豆腐粒,健康。

2020-04-17
精巧肉燥饭