晚市5点半开始营业,门外已经有人排队。晚市5点半时段每位$190(已计加一),午市and晚市既食物分别,在于晚市可以烧海鲜,唔食海鲜既人,午市会更优惠。即使人多,但落完order,5分钟左右,已经送上食物,够快。每枱有前菜,有芽菜,泡菜,海带,仲有块厚萝卜,系用左刷铁板。当烧到个板有烧焦个阵,就刷下个板。几新奇,未试过用尼个方法,不过系work既。用过,侍应会主动帮你换过另1旧。海鲜抵食,有生蚝,元贝,带子,虾,龙利柳,青鱼......生蚝大大只,侍应教,如果烧有壳既海鲜,壳系面,咁样令热气焗住,好快就会熟,果然真系。带子充满海水鲜味,带子烧完好香口,好食,唔会缩水。牛肉类基本上普遍既款都有,有牛脷,雪花牛,牛柳粒,牛柳片......d肉汁烧到爆哂出黎。原本佢都有腌少少,但有d唔哂腌,牛肉味都出哂黎。猪肉类最出名我觉得系猪颈肉,够厚食,最怕系有餐厅会切得薄,但尼到既猪颈肉块块都好厚,所以有口感。不断encore。另外有猪腩肉,猪皮,猪耳.......猪皮充满骨胶原,猪大肠烧完外面脆,而且大旧,唔系一小旧上。鸡肉类有鸡柳(辣/唔辣),鸡肾......鸡柳又系大大件,腌得入味,最赞系,系滑

鸡肉类有鸡柳(辣/唔辣),鸡肾......鸡柳又系大大件,腌得入味,最赞系,系滑鸡,唔会"鞋"。竟然有羊肉可以烧,有西冷羊肉片,虽然佢同d牛一齐上,不过烧完之后,食得出系羊肉,唔系有阵膻味,只系口感会唔同,冇牛肉香味,但唔错,可一试。
年糕汤

小食方面,有炒粉丝,生菜,粉年糕,汤年糕,炸鸡......烧完野食,留肚食,或者烧烧下想抖下,叫小食就唔错啦。

饮品方面,有韩国饮料拣,芒果,荔枝,鲜茶(支装~),绿茶......无限任。最后仲有每1人支雪条or西米露添,食完好似冇咁热气。
2018-03-29
年糕汤