2019-08-12 845 浏览
☺️北京填鸭一向系我的最爱,听到有任食北京填鸭就即刻book枱!.上环无限广场,地铁一出就到了,上到最顶就见到呢间京香阁酒楼。任食于6:00开始,我地准时去到已见到有人排紧队入场!.北京填鸭一出炉就可以排队拎,师傅一路片,食客就新鲜滚热辣咁夹上碟,有用蒸笼热住薄饼皮,香葱,青瓜,木瓜等配菜。.因为一路都有食客会拎,所以师傅系一路无停拎新鸭出嚟切,确保新鲜同温热!🥰 鸭皮烧得酥脆,鸭肉同肥膏比例刚刚好!薄饼皮薄薄一片,唔会过厚,夹入鸭&青瓜,木瓜丝,甜酱,好正好好食😍.除了主角北京填鸭,每人会有原只鲍鱼花菇+砂锅花胶鸡汤。鲍鱼花菇用蚝油汁炆成,弹牙又入味,花胶鸡汤好足料,汤底好鲜甜,花胶入口即溶😍.呢度系满足晒你好多个愿望嘅中式自助餐+放题!你谂得到嘅中菜基本上都会有!觉得呢道特登做不同省市嘅特色菜,让味道多元😋.冷盘方面:有醉鸡,醉虾,牛展等热食: 有咕噜肉,糖醋鱼柳,酱茶鸭,宫保鸡丁,回锅肉,土头丝,翡翠苗等甜品: 酒酿丸子,姜汁小丸子仲有一张点心纸可以拣一啲即叫即整嘅嘢,包括春卷,小笼包,生煎锅贴,高力豆沙😁.我哋咩都有试,爱甜嘅我梗系钟意高力豆沙同酒酿丸子啦因为唔系周街食到。酒酿丸
北京填鸭皮

鲍鱼花茹
砂锅花胶鸡汤

冷盘方面:有醉鸡,醉虾,牛展等
甜品: 酒酿丸子,姜汁小丸子
牛展
姜汁小丸子

我哋咩都有试,爱甜嘅我梗系钟意高力豆沙同酒酿丸子啦因为唔系周街食到。酒酿丸子就算出边食到都未必好食!呢度嘅酒酿丸子系出色嘅😍
贪心嘅人有福了!
鲍鱼花茹
砂锅花胶鸡汤