2024-02-27
趁天气仲未转热,今日同妈妈系旺角牛气打边炉,我地拣左个Lv5豪州极上和牛加海鲜放题汤底我地要左黑蒜豚骨汤,大大个猪骨系正个锅中间,一睇就知个汤底几入味一黎就上左碟澳洲极上和牛加海鲜拼盘,和牛既摆盘好靓,唔会太肥,雪花岩岩好,厚薄切得好均匀,每件都系渌一渌就食得,牛味十足而lv5先有既日本九州和牛肩胛肉眼就雪花比较多,颜色好粉嫩好靓,一睇就知好新鲜,食落反而唔会觉得好油腻,入口即溶仲有牛小排同美国极黑牛都非常推荐!海鲜方面一开始会上头盘,唔够食既话鲍鱼花胶等都系任叫,全部都好爽口弹牙今期系草莓季,所以都有唔少期间限定,就例如有好特别既自家制草莓酱做火锅点酱,仲有一系列草莓甜品,每样都好正,推荐草莓雪米糍,唔单止打卡靓,满满既草莓酱令到雪米糍口感更丰富!
仲有牛小排同美国极黑牛都非常推荐!