2021-02-08
我哋今日坐咗卡位,张枱够晒大摆晒我哋嘅嘢食,张凳都坐得几舒服。一入座,店员会先上海鲜部份,包括两只扇贝、一只龙虾同两只鲍鱼。店员有预先同我哋讲啲食物要煮几耐,等我哋可以好好控制时间,唔会令到啲海鲜越煮越韧!扇贝好新鲜,size正常,仲有我最钟意嘅粉丝添!龙虾大大只,肉质鲜嫩、弹牙,仲有好多膏。店员仲会将龙虾钳揼碎,方便我哋食入边啲肉。鲍鱼好新鲜,上枱𠮶阵仲识郁,大大只,洗得干净,唔韧。本来餐厅仲提供任食蚝,但因为今日到唔切货,所以就每人限食五只。虽然我冇食到🤣,但啲蚝睇落好新鲜,又大!为咗补偿冇得任食生蚝,餐厅提供左任食青口。啲青口都好大,好新鲜,仲有啲毛添!其余我哋仲食咗蚬、虾,都好鲜甜!除咗海鲜,餐厅仲有好多串烧同烤肉选择,全部都系任食架,等我抽几样介绍啦!京葱牛肉卷串:葱同牛肉嘅配搭非常好,一咬落去葱嘅香味爆发晒出嚟。海盐翠玉瓜:依个有惊喜,啲翠玉瓜烧完之后淋淋地,加埋上面嘅酱汁,都几正。日式烧猪颈肉串:猪颈肉切都几厚,质感唔错,上面仲沾满蜜糖汁。汁烧七味鸡软骨串:一串会有六粒鸡软骨,口感好脆,有啲仲有连住鸡皮,油脂感爆发,正。烤韩式鸡肉:鸡肉大大块,又滑,又juicy,配埋啲酱
烤韩式鸡肉:鸡肉大大块,又滑,又juicy,配埋啲酱汁,咸咸地,几好味。
餐厅仲有好多炸物选择,等我又抽几样介绍吓啦。
吉列虾:外皮脆卜卜,入边虾嘅份量都几多,又弹牙。
紫心脆薯饼:炸皮入边有满满嘅紫薯馅,紫薯蓉好淋,好甜,依个我钟意!
天妇罗番薯:依款系用黄心番薯,番薯都几淋甜。
天妇罗南瓜:南瓜好淋甜,加上外表层炸衣,脆卜卜,配搭好好。
甜品方面,套餐会包左一杯椰皇三重奏!依个好好味,食完舔舔脷。顾名思义,佢有三重椰子嘅制品,第一层有椰丝,第二层有类似椰浆嘅cream,第三层就系椰青水嘅啫喱。因为佢系用椰子做嘅,所以非常清甜,好香。基本上三层配料都好正,所以佢哋配搭埋一齐都好好味!
饮品方面,除咗有啤酒、汽水,佢仲有几款鸿福堂嘅饮品,选择非常多!最特别嘅系餐厅有提供韩国人参酒同埋丹麦牛角啤酒,好少见其他餐厅有提供。