放题总共有两个套餐,第一个套餐$398系一小时放题,就有牡蛎刺身、烧牡蛎、烧帆立具,仲有9款放题前菜。第二个套餐$498就延长到1.5小时,仲有三款乌冬和茶渍饭,同埋多款特色串烧。我今次就试$498依个套餐。首先每人都会送上一份前菜,前菜用左木质九宫格盘,而每一格都系一款日式小食,总共有八款,每一款睇落好靓。日本直送象拔蚌刺身象拔蚌好爽口,食落又好清甜。二色烧活白鳗活白鳗厚身又肥美。手工月见烧鸟丸鸡肉串加上月见(生鸡蛋),蛋酱包里住鸡肉,口感特别顺滑,鸡肉又有嚼劲。喜多嬉牡蛎刺身依间铺头嘅主角,捕获自日本濑户内海,有严格嘅品质保证。蚝身特别饱满又大只,配上土佐醋啫喱,食落充满海水味又有生蚝天然嘅鲜甜。日式渍物喜多嬉牡蛎茶渍饭日本米饭吸收晒牡蛎嘅味道,又煮到软硬适中,汤身清甜又绵密。天妇罗秋葵秋葵炸到好香脆但系一啲都唔油腻,内层又好湿润。天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉吞拿鱼蓉口感绵身又充满鱼鮨味,配合炸过嘅紫苏叶一齐食,香脆又入口即溶。时令沙律食完前菜就系放题嘅开始,即刻叫一转牡蛎刺身、烧牡蛎和烧帆立贝。牡蛎刺身就同之前九宫格拼盘一样。另外烧牡蛎和烧帆立贝同样材料来自日本,蚝同帆立贝都好大只,烧过

我今次就试$498依个套餐。

日本直送象拔蚌刺身
象拔蚌好爽口,食落又好清甜。

二色烧活白鳗
活白鳗厚身又肥美。

手工月见烧鸟丸

喜多嬉牡蛎刺身

日式渍物
喜多嬉牡蛎茶渍饭
日本米饭吸收晒牡蛎嘅味道,又煮到软硬适中,汤身清甜又绵密。

天妇罗秋葵
秋葵炸到好香脆但系一啲都唔油腻,内层又好湿润。

天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉

时令沙律

食完前菜就系放题嘅开始,即刻叫一转牡蛎刺身、烧牡蛎和烧帆立贝。牡蛎刺身就同之前九宫格拼盘一样。另外烧牡蛎和烧帆立贝同样材料来自日本,蚝同帆立贝都好大只,烧过之后味道更加浓郁,又有蚝身嘅甜味。而帆立贝就厚身又爽口。

另外仲可以试下佢哋嘅串烧、牡蛎茶渍饭同埋乌冬。串烧方面我就叫咗烧猪颈肉串、烧羊架、烧墨鱼仔串、烧番薯仔串、烧秋葵串,拍得住出边嘅日式居酒屋。

总括嚟讲其实净系食生蚝同埋帆立贝都回到本,钟意食好嘅朋友一定唔可以错过。

喜多嬉牡蛎屋 (中环)
中环摆花街1-7号一号广场地下9号舖