2020-03-17 54 浏览
系旺角觅食,上网睇下有咩食就见到呢间餐厅有好吸引既炸鸡放题!自己系炸鸡控再加上好耐无食韩国野,一见到就决定试下呢间韩国餐厅。佢有两款放题可以拣,一款系120分钟任食拉丝芝士鸡同90分钟任食炸鸡,两个价钱都差唔多唔系好贵。我地最后叫左个90分钟炸鸡同几款韩食。首先上左热人参鸡汤,佢每张台都有个炉,一大煲鸡汤放上炉到煲滚劲吸引,汤入面有两大旧鸡肉,饮落去好暖好舒服,汤唔会太咸清清地鸡汤味,甜甜地忍唔住一碗又一碗甘饮,最钟意佢入面有d糯米软软地同个汤好夹同埋索晒d汤味。另外汤入面既两大旧鸡本身以为落去煲汤应该好“孩”, 点知鸡肉完全唔孩连埋鸡皮食好食。之后就上左芝士拉丝猪手,猪手分量劲多芝士热辣辣围住晒所有猪手,店员细心甘提醒我地要趁热捞黎食,佢d芝士真系好拉丝,好厚一条芝士拉到劲长都未断,包住猪手一啖食落去劲满足。猪手一块块好淋好香口,配埋芝士好邪恶但成个口感有肉香加埋芝士咸咸地口感好满足。之后上左芝士紫菜蛋卷, 上面铺住番茄酱好吸引,一样系有拉丝既芝士,觉得个蛋卷真系好特别,食过好多款蛋卷但未食过入面包紫菜同芝士,估唔到原来好夹,出面外层蛋同紫菜一咬就短但入面既芝士令成个口感好有层次,成个好好食,超级推荐呢个蛋卷!之后又黎左芝士拉丝鸡肉,同猪手个感觉有少少相似,分量仍然系非常多!鸡肉食落去少少甜少少咸好嫩,如果平时无咩点食猪手既建议食鸡肉都好好食,不过记住真系要趁热食,因为佢冻左硬左就无甘好食。最后终于上左主角炸鸡!钟意佢既另一个地方系炸鸡有好多种味可以选择,可以一次食到唔同款既炸鸡炸鸡个皮同肉个比例好好,唔会话炸粉好多,食落去皮好脆肉亦都好甜好嫩,有唔同部位有d系髀有d身有d翼,好多种味都几好食,甜辣味都几浓味,如果唔食得辣可以叫其他款,姜葱味好香同上面d姜葱连鸡一齐食感觉无甘油腻,蜜糖味就甜甜地好惹味,建议大家每款味都可以叫黎试下!一个晚餐满足左食肉兽既愿望,食左甘多款既仲要唔贵cp值好高,而且有两款放题可以拣,钟意食肉既系一个唔错既选择~!P.s. 呢度仲有韩烧可以选择,一度食一度闻到隔离台烧肉好香,下次有机会要试埋佢地既烧肉先得!
2020-03-08
  • 芝士拉丝蛋卷,炸鸡