2021-07-31
出开旺角唔想扫街又唔知食咩好,咁岩见到楼下水牌推广买一送一优惠,一于烧烧佢!八本桥属于日式烧肉,门口摆放日本岩本县产黑毛和牛嘅认证,质素有保证,食得开心又放心我哋拣选咗推广中嘅"霞"套餐,除咗最basic嘅鸡豚牛西冷外,仲可以品尝牛板腱、帆立贝同广岛蚝。一入座,店员就详尽介绍烤炉用法同饮料、调味料嘅摆放位置,服务态度一流;套餐嘅前菜包M5和牛西冷一碟,比目鱼西京烧、鲍鱼、味淋鱼干等海鲜及蔬菜拼盘,仲有刺身,剩系食头盘都饱咗大半餐厅主要做烧肉,对刺身当然唔可以太高要求;但估唔到品质亦唔错,无雪味,赤虾带子爽滑弹牙,三文鱼、吞拿鱼选取偏瘦位置,软嫩无太重油脂,作为开胃菜更轻盈。空调及抽气设备值得一赞,坐足120分钟都无闷热感,头发亦只沾上轻微油烟味,合格茶壶渍牛助肉浸泡入味,味淋充份渗透肉中,令肉质淋软而不失咬口,烤上15分钟再剪成细粒,一啖一粒非常满足。比目鱼西京烧经火烤后油脂洋溢,与甜酱油完美混合,令鱼鲜进一步升华,最衰无得encore🥲追加肉类可拣选不同腌制方式,原味、酱油、辛辣系基本,呢度仲有特色嘅法芥选择,减轻油腻感之余又更加惹味,日式烤肉都可以食出外国风味牛板腱嫩身之余比西冷位
餐厅主要做烧肉,对刺身当然唔可以太高要求;
牛板腱嫩身之余比西冷位置有咬口; 牛舌够爽弹;
餐厅预先切成薄细片,俾客人可以浅尝多几款,好贴心。
广岛蚝比预期大只,够哂肥美,入口丰腴多汁。