2023-03-08
♨️喜多嬉牡蛎屋中环摆花街1-7号1号广场地下9号舖♥️位于中环的一间任食日本生蚝放题小店,牡蛎均由日本直送,全部大大只又肥美,仲有好多串烧任叫,我哋二人食咗18只,绝对系回哂本😋放题分两个价位,$398/60分钟及$498/90分钟,$498可追加串烧、乌东及渍饭😋🔷九品前菜🔸日本直送象拔蚌刺身薄切爽口鲜甜🔸二色烧活白鳗白鳗厚肉鲜嫩唔腥🔸手工月见烧鸟丸加入粒粒鸡软骨及点上日本生蛋汁更显滑溜及口感🔸牡蛎刺身九品前菜已送一只牡蛎作热身🤣🔸日式渍物🔸牡蛎茶渍饭粒粒米饭有口感,汤底鲜甜,再encore叫咗碗大🔸天妇罗秋葵炸得薄脆好食🔸天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉香滑软绵带油香,配上独特香炸紫苏叶更有层次🔸时令沙律沙律菜一D都唔马虎🔷烧蚝及帆立贝烧帆立贝厚肉大粒够多汁,烧蚝重蚝味够香,但始终喜欢食生蚝所以留肚只叫两只🔷日本牡蛎牡蛎好大只,爽甜有海水味,配上土佐酢啫喱,萝卜蓉及葱花,更带出蚝味,鲜味一流🔷熟食串烧有羊,鸡,猪及不少蔬菜,当中鸡髀肉,鸡七里香及猪颈肉突围而出,而牡蛎茶渍饭出色难忘🔷饮料饮品方便可以罐装任叫,而且有4款自家制冷泡茶,我哋叫了两款大大壶已足够解喝了食物:8.5/10抵食:8/10环
中环摆花街1-7号1号广场地下9号舖
🔸牡蛎刺身
九品前菜已送一只牡蛎作热身🤣
🔸日式渍物
🔸牡蛎茶渍饭
粒粒米饭有口感,汤底鲜甜,再encore叫咗碗大
🔸天妇罗秋葵
炸得薄脆好食
🔸天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉
香滑软绵带油香,配上独特香炸紫苏叶更有层次
🔸时令沙律
沙律菜一D都唔马虎