2019-10-29
秋风起,依家早晚都会有阵阵凉意,又系时候打边炉暖暖身。放工同朋友去咗试试日本火锅熊本牛涮锅,佢呢个系两小时自助火锅放题,可以慢慢食到饱。首先酱料系自助既打边炉识食紧系食牛啦,所以我哋就拣咗美国安格斯极级牛小排套餐。汤底亦都有好多款选择,我哋就拣咗蕃茄薯仔豚骨浓汤。个汤好香蕃茄味但又唔会话太浓味抢过啲火锅配料嘅味,饮完都唔会口渴。主角牛小排,见到d牛系即刻用机切,够哂新鲜,见到牛脂分布好平均,唔会过多肥肉脂肪,肉质幼嫩好食,牛味还可!而另一款牛肩胛就肥啲,脂肪比例较多,食落较多筋但都唔会好靭。我哋都另外点咗个加拿大豚肉,豚肉系薄切,所以都系渌好快都食得,肉质嫩滑唔老,反而好似比牛impressive haha! 肉类以外都有好多火锅配料选择,而且系全自助形式,有贡丸,蟹子丸,饺子,蟹柳,同埋竟然有芝士狮子狗!!😍😍😍蔬菜选择都有好多。打边炉点少得既饮品,依到好贴心咁有自家制夏枯草!最后仲有几款雪糕同忌廉泡芙作为甜品,食完劲满足呀!
首先酱料系自助既
蔬菜选择都有好多。
打边炉点少得既饮品,依到好贴心咁有自家制夏枯草!
最后仲有几款雪糕同忌廉泡芙作为甜品,食完劲满足呀!