2022-07-18 211 浏览
牛舞已经系第二次黎,虽然以烤肉放题黎讲佢价钱唔算平,不过佢嘅任食萨摩牛质素坚系高,唔想食咁贵,佢都仲有几个唔同级数拣,而且座位阔落,地方干净企理,食得放心。野饮选择唔算太多。火锅料、热食、甜品、雪条都可以喺自助区拎。雪条全部系明治,都有唔少选择。一坐低每人拎左野饮先。入座前已经要拣定食咩餐同汤底,因为一入座就开始计时了。烤肉套餐分左五个价位,以平日正价计,由$218至$688不等,我地黎就系为左食萨摩牛,所以就拣左最贵嘅萨摩和牛放题套餐。涮涮锅($58) - 套餐本身只包左烤肉,如果想打埋边炉可以另加$58要个汤底,汤底四选一,我地拣左芫荽豚骨汤,里面都几多芫荽,另外仲有粟米同冬菇,几够味。每张枱都有烤肉炉同电磁炉,烤肉炉虽然唔算大,但火力都好足够。枱上面已经有调味料。4%奇迹之牛巨切 - 哩个奇迹之牛系一次性嘅,只要两位或以上点和牛套餐就有得送。雪花纹超靓,但因为多脂肪再加上薄切,快快烧十零秒同要不时反下佢。牛舞拼盘 - 拼盘同样系一次性,包左七款唔同嘅肉,点任合一个牛肉套餐都有送,不过如果好似我地咁点萨摩牛套餐,其实拼盘内嘅肉都可以再任点。萨摩和牛套餐同落一级嘅乐天澳洲和牛套餐,分
野饮选择唔算太多。
火锅料、热食、甜品、雪条都可以喺自助区拎。

雪条全部系明治,都有唔少选择。
一坐低每人拎左野饮先。

芫荽豚骨汤
枱上面已经有调味料。
4%奇迹之牛巨切

牛舞拼盘
萨摩和牛套餐同落一级嘅乐天澳洲和牛套餐,分别除左有萨摩和牛之外,仲多左甲罗烧、鲍鱼、鸡泡鱼干......哩啲较贵价嘅水产,所以我地当然唔可以错过。

试晒萨摩牛、澳洲和牛同美国Prime,每一款牛都有唔同部位嘅牛肉,而每一个部位亦有唔同口味选择,非常多款。

虎虾 - 好大只,肉质扎实弹口。

盐味扇贝 - 扇贝唔会得个壳大,肉质微弹。

每款牛肉都点左啲试下,全部都好嫩腍冇筋,萨摩和牛同澳洲和牛脂肪明显比其他牛肉脂肪更平均。
肉类

矶煮鲍鱼 - 本身已经熟左,再烧返热佢就食得,鲍鱼弹口得黎唔会太韧,非常入味。

甲罗烧 - 甲罗烧同蛋浆系分开上,烧到咁上下先加蛋浆入去蟹壳度。蟹膏味道都浓郁,如果有埋多士佐食更好。
肉类

梅酒 - 清酒梅酒都有得任饮,梅酒几香甜,好易入口。
梅酒
火锅料 - 主角系牛肉,所以都冇乜食其他火锅料,只求其夹左啲蔬菜食下。
火锅料
甜品 - 泡芙雪得够冻,口感松软。蛋糕唔会太干。
甜品

雪条 - 有八款唔同口味,最钟意杏仁朱古力同蓝莓乳酪。
雪条

Mocha - 咖啡机仲有多款咖啡任斟。
总结,萨摩牛肉质素无庸置疑,120分钟时限虽然唔算好松动但都够嘅,如果唔系话一定要食萨摩牛同贵价水产,个人觉得次一级嘅澳洲和牛套餐更加抵玩,人头消费仲平左四成。
芫荽豚骨汤
4%奇迹之牛巨切