2022-09-20
同中环兰桂芳店一样,殇城逆流食物高质之余,餐厅主题同样别出心裁🤩以经典电影为题创作出餐牌,配以精致嘅艺术摆设,彷佛走进小型艺术馆一样😝一边欣赏住店主喺电影文学嘅分享,一边叹住特色英法料理,偷得浮生半日闲🥰🥢法式顶级牛肩配薯条 $238讲到main course又点少得食返啲肉类☺️呢道牛肩肉比起平时食到嘅牛扒或者牛柳,更有咬口嚼劲😍生熟度方面就大约系七成左右,深粉红色嘅牛肉里面仍然保留到唔少肉汁😝配菜方面特别一提,薯条或者薯蓉都系无限任添,好似我呢位薯条控听到就最开心🥳🥳🥢龙虾浓汤煮青口 $108海鲜小食同样值得推介😜呢道煮青口使用咗龙虾汤烹调而成😝睇相一目了然,青口数量好多,唔使就住就住食嘅感觉真系痛快😜仲要好新鲜只只开晒口。龙虾汤汁带有忌廉幼滑😙沾上蒜粒同埋香草口感更佳🥰☕️Espresso $22🧋Childhood $58冷饮味道同cookie and cream好相似,曲奇粒经过浸泡就似麦旋风。睇到呢到唔知有冇令人回想起childhood呢?
☕️Espresso $22
🧋Childhood $58