📍今次喺银座38食饭,呢间餐饭主打泰西式菜,夜晚仲会转做semi buffet,叫dinner set($368~$498)仲会有每日限定嘅加配精选优惠!Order咗set我哋就出去salad bar拎嘢食,可以任食蟹脚、烟三文鱼、水果等等,仲有个mini cheese bar😆今日个餐汤系南瓜汤,又几特别面头会有啲黑醋,饮落都几开胃。前菜拣咗椰香红咖喱软壳蟹烤饼同泰式香烤魔鬼鱼,佢哋嘅红咖喱仲加咗无花果去煮,同椰香味几重。我叫嘅魔鬼鱼超香泰式香料味,同埋非常之易食,用把刀拨一拨嘅话就可以骨肉分离!Main分别叫香煎鹅肝黑松露鸡卷同加拿大猪鞍配黑莓醋汁,鸡卷用咗鸡胸肉,所以唔系几够滑身,不过黑松露味都香。猪鞍就好好多,食落好松化,尤其边边位仲有少少似猪颈肉咁爽口!

今日个餐汤系南瓜汤,又几特别面头会有啲黑醋,饮落都几开胃。