9/2/2025📍熊本牛锅呢日天气特别冻❄️所以特别想打边炉 我哋星期日中午嚟到呢间任食火锅店 完全唔洗排队环境算干净卫生 两个人坐4人卡位几舒服我哋拣咗第二贵嘅套餐 每位$298⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯首先会上咗个鸡煲 调味有少少辣🌶️但唔食得辣嘅🙍🏼‍♀️都可以接受 仲觉得几惹味添~啲汁比平时嘅鸡煲会水啲 但系一样好够味大约有7、8件大大件嘅鸡 啱两个人食 大部分鸡都几多肉 唔会得啲骨好钟意啲豆卜 索晒汁好好食🤤 入面仲有紫薯、红萝卜、洋葱跟住到蒸海鲜啦 🔔只要like page and share同埋留言就得 每日数量有限 送完即止 记得提早预约啊成个蒸笼摆系面前蒸比埋timer 水滚蒸9分钟就食得入面有鲍鱼、蚝、虾、带子、蛏子配粉丝 每人都各有一只🍤啲海鲜好新鲜 只虾仲扎扎跳 啲鲍鱼仲郁紧🤣餐厅预先加咗好多蒜蓉系面 同海鲜好夹 唔驶再落任何酱料都够味👍然后到任食嘅肉类啦 呢个set包咗澳洲M4-M5和牛、牛白肉、顶级牛肉、牛肩胛、保湿猪和牛好有肉味 脂肪唔算太多 啱啱好牛白肉口感好爽好特别 牛味好出牛肩胛就比较干身 脂肪比例低啲 啱晒要蛋白质又唔可以食太多肥肉嘅💁‍♂️
9/2/2025
📍熊本牛锅
呢日天气特别冻❄️所以特别想打边炉
我哋星期日中午嚟到呢间任食火锅店 完全唔洗排队
环境算干净卫生 两个人坐4人卡位几舒服
我哋拣咗第二贵嘅套餐 每位$298
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
啲汁比平时嘅鸡煲会水啲 但系一样好够味
好钟意啲豆卜 索晒汁好好食🤤 入面仲有紫薯、红萝卜、洋葱

成个蒸笼摆系面前蒸
比埋timer 水滚蒸9分钟就食得
入面有鲍鱼、蚝、虾、带子、蛏子配粉丝
每人都各有一只🍤
啲海鲜好新鲜 只虾仲扎扎跳 啲鲍鱼仲郁紧🤣

和牛好有肉味 脂肪唔算太多 啱啱好
牛白肉口感好爽好特别 牛味好出
顶级牛肉比牛肩胛嫩滑 同样唔会好肥
保湿猪又真系好juicy 好嫩滑 可能猪肉脂肪真系比较多 食落一啲都唔鞋口

另外有大量火锅配料 丸类、蔬菜、粉面都应有尽有 野饮同样有好多选择 仲有自己煲嘅凉茶 啱晒打边炉嘅时候下火

甜品嘅种类都好多 我哋试咗迷你泡芙、雪糕、木槺布甸、蓝莓奶冻、炖蛋 样样都唔错而且部分都系佢地自己整 诚意真系满分💯
我地食嘅炖蛋系新鲜出炉热辣辣

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最后埋单~$650(连加一)
样样野食都唔错 以无限时任食边炉嚟讲真系好抵!
而且$278皇牌套餐/$308澳洲和牛套餐 二人同行一人半价 星期日至四 110cm以下小童仲免费添🆓

📍元朗元朗安宁路38号世宙商场地下24号舖
2025-02-09