虽然近排天气热辣辣,但绝对无阻我对打边炉既热爱,当有朋友话约食饭就即刻谂起打边炉,商量一番后拣咗呢间方便得黎又隐世既楼上火锅店,楼下都有易拉架介绍入到火锅店见到格局都几似私房菜馆,利用咗唔少玻璃同悬挂既电灯胆装饰去营造更强的空间感,仲有包厢位,咁啱今日都有人预订咗去庆生,气氛几热闹.价目表简单易明,分咗3个价位,由$268到$388都有,今日帮衬咗靓小小既$298澳洲和牛套餐,可以食足3个钟任饮任食,店员仲介绍多个著数,原来如果生日月份黎帮衬,4个人或以上用whatsapp 订定位同套餐先,寿星就可以free$268或者$298套餐一张长吧台就放哂几十款火锅配料同埋甜品,有墨鱼滑、猪红、豆卜、响铃同埋芝士竹轮易吸味既食材包心丸、牛丸同鱼腐我见唔系好似坊间既火锅放题店堆到好多,问下店员先知原来系因为天气热唔放太多以免变坏,佢地会留意住个量适时refill,都几贴心安排,丸类有一半都系鱼肉豆腐相关,对于钟意食鱼腐既人真系同天堂差唔多,最正系烟韧拉丝既麻吉烧饮品方面有2个大雪柜,右边系常见既罐装饮品,有气同埋茶等等,左边比较特别有自家制既冰糖红枣炖雪耳同鸡骨草,啤酒都有几款,最好系有款啱揸车

饮品方面有2个大雪柜,右边系常见既罐装饮品,有气同埋茶等等,左边比较特别有自家制既冰糖红枣炖雪耳同鸡骨草,啤酒都有几款,最好系有款啱揸车人士就系零酒精啤酒,尽兴得黎唔会影响揸车

一开始会上咗个鸡煲先,用咗日式酱汁调配,入面仲有大大只鲍鱼同鲜虾,鸡肉肉质嫩滑,真材实料几有诚意,可以满足到鸡煲火锅两个愿望

套餐主打既肉有五款,最靓既当然系来自澳洲既和牛,旁边仲有顶级牛小排、牛白肉、牛肩胛同五花腩,澳洲和牛有显眼既雪花纹,食落肉味浓带些许油润,唔会觉得腻

牛白肉唔系度度有得食,系胸口部份,食落几爽弹,绝对唔系肥油,全部肉都有摆盘,方便易夹起去煮,加单都上得好快

最后甜品竟然唔系一杯杯既行货,而系自己可以𢳂到一大球既桶装雪糕,有芒果、士多啤梨同曲奇口味,可以加粒泡芙更有层次,系边炉既最佳拍档
2023-05-27