2012-08-05
近期严重爱上"辣鸡煲"依日心痕痕又想食~见"谭鱼头"推广"任食辣鸡火锅"就拉另一半去试下先~下午book定台..去到有得坐卡台(哈)地方+环境好舒服~冷气超够..仲越食越冻添于是同阿姐讲..佢话通常食辣鸡既客只会食出汗好少见话冻㖞~不过之后佢都主动关细左冷气^^同埋虽然火锅纸写明限食两小时~不过完全无催赶我地仲系张单写3小时~不过我地食左2个几钟都够晒lu~~~~~~"任食辣鸡火锅"有两款锅底选择..特色鸡煲, 奇味香辣鸡煲另外仲有不辣,小辣,中辣,大辣选择~阿姐建议我地要"小辣"原来都隔左五年无去帮衬~当年就比较兴食"麻辣火锅"依个"奇味香辣鸡煲"~鸡煲料好多辣椒同香料味味道麻辣中又有芳香辣味..两者好平均~但小辣唔系好辣火锅底已经有充足既"辣鸡"~而任食种类有52款(包括鸡,牛,羊,鱼,鱿鱼,菇菜,豆腐,丸类,饺类,年糕类,乌冬,面,米线,水晶包等~另外"优惠价"..凉卤水小食及火锅料)"鲜花胶仔"..虽然细粒但灼起无溶化~口感ok"炸鱼皮"..够脆口+唔会好油腻感"鹅肠"..同一般急冻无分别~口感爽弹"鳕鱼腐"..我本身钟意食鱼腐~依个鱼肉质感比豆腐高..口感好软弹"水晶叉烧包"
近期严重爱上"辣鸡煲"
依日心痕痕又想食~见"谭鱼头"推广"任食辣鸡火锅"
就拉另一半去试下先~下午book定台..去到有得坐卡台(哈) 地方+环境好舒服~冷气超够..仲越食越冻添
于是同阿姐讲..佢话通常食辣鸡既客只会食出汗
好少见话冻㖞~不过之后佢都主动关细左冷气^^
同埋虽然火锅纸写明限食两小时~不过完全无催赶我地
仲系张单写3小时~不过我地食左2个几钟都够晒lu
~~~~~~
"任食辣鸡火锅"有两款锅底选择..特色鸡煲, 奇味香辣鸡煲
另外仲有不辣,小辣,中辣,大辣选择~阿姐建议我地要"小辣"
原来都隔左五年无去帮衬~当年就比较兴食"麻辣火锅"
依个"奇味香辣鸡煲"~鸡煲料好多辣椒同香料味
味道麻辣中又有芳香辣味..两者好平均~但小辣唔系好辣 火锅底已经有充足既"辣鸡"~而任食种类有52款
"鲜花胶仔"..虽然细粒但灼起无溶化~口感ok "炸鱼皮"..够脆口+唔会好油腻感 "鹅肠"..同一般急冻无分别~口感爽弹
"鳕鱼腐"..我本身钟意食鱼腐~依个鱼肉质感比豆腐高..口感好软弹 "水晶叉烧包"..虽然馅料唔多
但水晶包既口感超正..软软中又带点烟韧 "脆鲩片"..用料靓够新鲜 "脆鲩骨腩"..同样新鲜而且够脆 "美国肥牛"..(特别叫厨房比1人份量)
半肥半瘦~另一半话都ok "鲜滑牛片"..另一半话依个比肥牛好食d "四川青笋"..味道有好清淡笋味
"白萝卜"..靓料+好甜身 "露笋苗"+"唐生菜"..新鲜蔬菜 其实食完鸡锅~我地可以话已经半饱..任点食物只作点缀
整体食物用料新鲜+靓~辣鸡锅味道好唔错(主要系麻辣+芳香辣)
服务好好~任食唔包饮品..我地另叫"啤酒"(x3)