餐厅: 八雲札幌拉麵
资讯:

2023-01-15 612 浏览
筲箕湾东大街札幌拉面 比较特别嘅系店内有任食鸡蛋放题 每台都会放住一篮篮烚蛋 比客人任食 可以一边食住等出餐 如果系流心蛋我会加爆分 简单记录一下 价钱大概$50-$70 (餐牌睇图).叫咗假日套餐$78 (平日 会平$10)可以自选一款拉面 加饭或小食⭐️猪肉拉面 佢哋用咗 传统札幌拉面做法主要味噌汤底 下面会加咗啲炒蔬菜👌🏻口味上有中华拉面feel👌🏻猪肉叉烧有三片 都几大块😧但系相当松散 👎🏻基本上一夹就散 口感一般👍🏻猪软骨 口感好过叉烧好多.小食 ⭐️鸡软骨有三串👍🏻啱啱烧出嚟 热辣辣好食⭐️烧肉饭 比较细碗表面都有满满肉 洋葱同红姜如果跟埋牛肉汁会比较好.成个餐 唔贵 拉面加饭其实份量好多如果再食埋蛋其实超级饱 价钱抵食.呢一间拉面店同 平时其他拉面店好唔同街坊风格小店feel 味道出品中水平整体价钱对得上质素 唯独叉烧唔多掂.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_筲箕湾.#八云札幌拉面 (筲箕湾)地址:筲箕湾筲箕湾东大街28-40A东兴大厦地下5号舖.⭐️评分:味道:3/5环境:3/5服务:3.5/5抵食:4/5.钟意睇野食既朋友仔 记住帮手
叫咗假日套餐$78 (平日 会平$10)
可以自选一款拉面 加饭或小食
街坊风格小店feel 味道出品中水平
整体价钱对得上质素 唯独叉烧唔多掂
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_筲箕湾
#八云札幌拉面 (筲箕湾)
地址:筲箕湾筲箕湾东大街28-40A东兴大厦地下5号舖
‼️想睇更多资讯
‼️呢边有猫猫睇:@hkfuncatrecord
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #香港美食 #筲箕湾美食 #拉面