努力减肥,就系为咗食更多好嘢!最近我就去咗花月庭叹自助晚餐~今次佢哋以「寰宇MEOW游」做主题,唔单止有美国波士顿龙虾、即开生蚝、澳洲M5和牛肩、日式刺身寿司等,甜品仲crossover咗PAUL & JOE,有一系列猫咪主题甜品!实行跟住只猫食尽环球美食咁话,真系好鬼正!✦ 寰宇MEOW游自助晚餐(按时段收费)如果周五或周六帮衬,价钱贵咗,但可以拣嘅美食会全面升级,例如会多咗冻龙虾及面包蟹、鲍鱼花胶炆鸭掌、海底椰雪梨炖桃胶、帆立贝柚子寿司、北京片皮鸭,以及蒜蓉粉丝蒸日本扇贝等,全部靓料,围返条数,其实唔算收多到。必点推介1:芝士烧美国波士顿龙虾睇住师傅倒一大羹芝士落只波士顿龙虾,加上火炙,好吸引!食时有长长芝士拉丝,龙虾肉又够爽口,真系一定要try!必点推介2:蒜蓉粉丝蒸日本扇贝呢度嘅蒸扇贝嚟自北海道,全部大大只,鲜甜多肉!真系同出面食到嘅扇贝两个层次!食得出系靓料!必点推介3:鲍鱼花胶炆鸭掌我唔食炆鸭掌,只系夹咗鲍鱼及花胶落碗。不能否认,自助餐可以食到咁大只鲍、厚身花胶,真系好值租!至于味道,炖得够淋,柔软得嚟爽口,正!必点推介4:即开生蚝酒店系探用加拿大生蚝!加拿大生蚝比我感觉系
努力减肥,就系为咗食更多好嘢!

✦ 寰宇MEOW游自助晚餐(按时段收费)
芝士烧美国波士顿龙虾
必点推介1:芝士烧美国波士顿龙虾

蒜蓉粉丝蒸日本扇贝
必点推介2:蒜蓉粉丝蒸日本扇贝

鲍鱼花胶炆鸭掌
必点推介3:鲍鱼花胶炆鸭掌

即开生蚝
必点推介4:即开生蚝
酒店系探用加拿大生蚝!加拿大生蚝比我感觉系Creamy啲,肉质较滑身,蚝边无咁爽口,口感虽不是我最钟意嘅,但任食由唔啪!

香煎鸭肝
必点推介5:香煎鸭肝
呢个煎鸭肝劲多人排,真系好抵食!平时酒店嘅煎鸭肝好细块,切到一粒粒正方形咁出,但花月庭系一大块咁出!入口即溶,连埋香脆嘅多士,正正子!

寰宇MEOW游自助晚餐
必点推介6:PAUL & JOE蛋糕及甜点系列
好似枫叶香橙牛油蛋糕,就用咗PAUL & JOE今个夏季新出嘅猫形座台化妆镜为造型构思;红桑子云尼拿慕丝蛋糕嘅造型来自PAUL & JOE今季期间限定嘅夏日猫咪果冻唇膏;红宝石朱古力白桃雪芳蛋糕,面层放咗以白朱古力制成嘅PAUL & JOE美妆产品,造型精致,未食斋打卡都巧开心。

蛋白曲奇棒棒
草莓意大利奶冻卷
另外,我觉得好过瘾嘅仲有蛋白曲奇棒棒 、草莓意大利奶冻卷!
蛋白曲奇系猫咪肉球造型,超打耳!草莓意大利奶冻卷上,就放著猫咪造型嘅意大利奶冻,好松软绵滑,肥死都抵。
MÖVENPICK® 雪糕
必点推介7:MÖVENPICK® 雪糕
作为甜怪,睇到呢度任食8款MÖVENPICK® 雪糕都好兴奋!不用多说,薄荷朱古力!

柔和粉色沙律
必点推介8:柔和粉色沙律
唔止甜品靓,沙律吧嘅食物都劲精美!有多款PAUL & JOE主题沙律,包括蝶豆花荔枝啫喱伴蟹肉、粉红番石榴鲜虾华多夫、法式三文鱼松露冻批、菊苣粉红柚子蟹肉沙律和蜜桃火箭菜茅屋芝士沙律等,据说系参考咗PAUL & JOE嘅美妆产品嘅柔和粉色调制作,清爽又轻盈,多吃都唔怕肥!
2020-11-03
芝士烧美国波士顿龙虾