2023-04-25 2379 浏览
今次想食buffet睇左几间最后决定book海洋公园万豪酒店 海湾餐厅既dinner buffet, 因为佢有清蒸龙虾食! (平时d buffet多数系冻龙虾, 但我地中意食热同熟个d多d!)♦️第一round一开波就梗系拎龙虾! 🦞 - 有3只酱可以拣: 牛油蒜蓉酱, 芝士酱, 同辣椒豉油. 个人觉得牛油蒜蓉最好味😍 龙虾肉质好弹牙, 仲好大只, 膏就一般冇乜味可以唔食, 肉既味道好好🤭 合符期望😋可以任食黎讲算好好!🔹炖汤 - 呢个本身冇谂住拎, 系拎鲍鱼个阵个姨姨以为我想拎俾埋我, 点知饮落好有惊喜! 劲清甜好味, 如果唔系怕饱得滞直程想饮多碗😛♦️果皮鲍鱼 - 唔算好鲜甜, 不过我食个阵冇另外拎豉油黎点, 有豉油吊下味可能会好d🔹鱼生 - 普通buffet货色, 唔会话好鲜甜, 不过唔会腥♦️串烧 - 呢到仲有个area系烧串烧或者炉端烧, 本身睇到我觉得劲吸引, 拎左鸡软骨同鸡翼试下点知又冻又干又硬又冇味🥲失望🔹北京填鸭 - 好食, 仲可以唔要饼皮🤣♦️其他海鲜类熟食有蟹饼, 青💰口, 鱼柳等等 - 味道都算唔错, 今次就冇食冻食既海鲜啦🔹其他肉类熟食有鹅肝多士, 烧牛肉, 烧味等
🔹北京填鸭 - 好食, 仲可以唔要饼皮🤣
🔹其他肉类熟食有鹅肝多士, 烧牛肉, 烧味等等 - 反而肉类味道好似一般
♦️甜品最值得赞赏系雪糕! 🍨dreyers培茶味雪糕劲好食! 平时好少见buffet有呢款, 茶味好浓, 推介! 呢到仲有pancake食, 好耐冇食想试少少, 厨师姐姐都好好帮我整左个迷你版, 但入面既香蕉煮完就变左酸酸地🤔唔系好惯. 西米布甸好味. 栗子蛋糕冇乜栗子味. 冇食过carrot cake谂住拎黎试下点知好大阵肉桂味(我唔食肉桂🫣)中意肉桂既人可能会中意😂 佢仲有其他甜品例如豆腐花蛋挞等等都几多种类, 不过我唔算好中意食甜品就唔系试左好多款啦
🎂因为今次系庆祝生日, 订位时讲埋仲会送个蛋糕仔, 仲有个生日朱古力牌可以写埋名添架 (蛋糕系芒果慕丝蛋糕, 出面buffet好似冇呢款拎架)

❤️总括黎讲为左食龙虾同其他海鲜我都会继续黎食🤭如果大家有咩好buffet推介欢迎话我知呀😘

💰人均消费: ~600-800
系网上平台好似长期有优惠折完都几抵! 但记住要去埋ocean park marriott hotel ge 社交平台睇下有冇特别优惠呀! 有时仲抵过网上平台 ga! (我今次就系系网上平台订左先知原来酒店本身个优惠仲抵🙈)