2024-05-18
最近朋友介绍中环有一间生蚝🦪放题,话食过品质好又多款式,所以我哋今日就专登去中环,试吓呢一间优质嘅生蚝🦪放题🥰🫰🏻我哋点左特选生蚝🦪放题,仲可以任食2小时😋🌟喜多嬉时令怀石八品首先出场嘅系摆盘精致又高颜值既前菜~喜多嬉时令怀石八品,店员非常贴心及周到,每次都会讲解菜名同食用的次序,八品包括:✨梅子渍车厘茄品✨醋渍青瓜伴蟹肉参✨时令刺身✨烧白鳗✨大根煮手打鸡肉串✨明太子芝士薯蓉✨吞拿鱼蓉伴牛油果酱✨龙虾羊羹🌟喜多嬉生蚝🦪6款味道:原味、鸡尾酒渍、昆布渍柚子啫喱、葱花、辣椒萝卜蓉每一只生蚝都好大只肥美,喜多嬉的生蚝采用岗山县北木岛出产的生蚝,所以只只都口感爽滑、味道鲜甜🌟 喜多嬉焗蚝🦪6款味道:芝士、蒜味、辣蒜、冬荫公、清酒煮、麻辣即叫即焗,将新鲜蚝焗至6成熟,别有一番风味,同样都系有6款味道,芝士同蒜味,味道比较香浓,清酒比较清新,麻辣同冬荫公岩晒无辣不欢的人👍🌟串烧、炸物、料理🥘串烧推荐鸡肾、鸡肉、羊肉、翠肉瓜、鸡翼等等,即叫即烧,每一串都烧得岩岩好,香口又惹味!炸物推荐炸鸡翼、炸鸡皮饺子🥟!料理推荐牛肉他他!仲有其他款式众多,不能尽录😆🌟牡蛎茶渍饭/牡蛎手延乌冬🍚套餐仲有一个主食,我
🌟喜多嬉时令怀石八品
✨吞拿鱼蓉伴牛油果酱
✨龙虾羊羹
🌟喜多嬉生蚝🦪
6款味道:原味、鸡尾酒渍、昆布渍
柚子啫喱、葱花、辣椒萝卜蓉
🌟 喜多嬉焗蚝🦪
6款味道:芝士、蒜味、辣蒜、
冬荫公、清酒煮、麻辣
🌟串烧、炸物、料理🥘
仲有其他款式众多,不能尽录😆
🌟牡蛎茶渍饭/牡蛎手延乌冬🍚
套餐仲有一个主食,我选左茶渍饭,汤底香浓又鲜甜,仲有好多肥美的蚝仔🦪
🌟饮品🥤
呢度的饮品都系任饮,个人推荐柠檬梳打
🌟甜品🍰
食完咁丰富的一餐,再食返过软心芝士蛋糕做结尾,非常满足😊