味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2025-02-25 0 浏览
而家大部份香港火锅店任食限时两个钟,咁少时间,食得嘢嚟又倾唔到偈,最近睇到呢间港式火锅店,无限时任饮任食,由6pm食到1am长达7小时,约埋成班朋友嚟食饱又倾饱位于尖沙咀交通非常方便,座位阔落,地方光猛,酱料同饮品都系外面自取,而餐厅使用QR code点餐,上菜快之余冇漏单,侍应态度非常好介绍返呢度有火锅五部曲第一部:每人可以自选一款头盘芝士焗波士顿龙虾(半只)手掌咁大只龙虾,面层有满满嘅芝士焗到金黄色仲有橙黄色嘅膏油润甘香,啖啖肉 黑松露芝士焗生蚝(3只)同样铺满满满芝士,内里鲜甜肥美仲可以拣佛跳墙、酸菜鱼(两位起)、四川麻辣鸡煲 (两位起)第二部:自选火锅汤底大排档猪骨锅拼四川麻辣鸭血锅第三部:皇牌火锅拼盘每日都有精选不同海鲜全部新鲜又肥美北海道大元贝新鲜鱼类,新鲜海虾,新鲜鲍鱼自家制手打墨鱼丸 & 手打虾丸台山蚝,日式蟹棒牛魔王美国安格斯牛肉拼盘手切牛小排牛肩胛牛板键啲牛肉好高质,其实我食到呢度已经有啲饱第四部:任食精选火锅配料个人推荐牛丸、紫菜响铃、自家制菠菜苗猪肉饺等最后每位都有一个Movepick雪糕

介绍返呢度有火锅五部曲

第一部:每人可以自选一款头盘
芝士焗波士顿龙虾(半只)

手掌咁大只龙虾,面层有满满嘅芝士焗到金黄色
仲有橙黄色嘅膏油润甘香,啖啖肉
黑松露芝士焗生蚝(3只)
同样铺满满满芝士,内里鲜甜肥美
仲可以拣佛跳墙、酸菜鱼(两位起)、四川麻辣鸡煲 (两位起)

第二部:自选火锅汤底
大排档猪骨锅拼四川麻辣鸭血锅

第三部:皇牌火锅拼盘
每日都有精选不同海鲜
全部新鲜又肥美

北海道大元贝
新鲜鱼类,新鲜海虾,新鲜鲍鱼
自家制手打墨鱼丸 & 手打虾丸
台山蚝,日式蟹棒

牛魔王美国安格斯牛肉拼盘
手切牛小排
牛肩胛
牛板键
啲牛肉好高质,其实我食到呢度已经有啲饱
第四部:任食精选火锅配料

个人推荐牛丸、紫菜响铃、自家制菠菜苗猪肉饺等
最后每位都有一个Movepick雪糕