2024-11-19 301 浏览
话说早排同狗狗去打防疫针时,见到对面有间串烧放题小店,系任饮任食都好似唔错,不过当日带住狗狗就唔方便入去,所以就bookmark左佢,谂住有机会就去食返餐。刚好今日老公又OT,两个人又懒懒地唔想煮,所以….就嚟啦!餐厅环境都好宽敞,最好就系冇一般串烧店嘅烟熏熏感觉,所以坐得都系舒服嘅。餐厅主要系以串烧、网烧同埋炸物,食物就以QR code 落单另外有两个大雪糕摆放啲前菜、菜类烧物、啫喱、汽水同埋啤酒,同埋店主自定家制嘅健康饮品。先嚟食咗啲前菜开开胃然后就起动了食大餐,最好嘅就一定系个串烧,因为放上个架度就会自动转嘅(大乡里嘅我都系第一次玩),串烧炉都够热,所以啲食物都好快就可以烧熟,而又唔会太烧㶶又或者烧到啲肉好干,所以系唔错嘅。我地order左一堆串烧同埋网烧肉,基本上啲食材都好新鲜,而且份量嘅大小刚刚好,我地来来回回都唔知叫左几多转,西冷、牛助条、牛舌、猪柳肉、多春鱼、虾、青口同埋唔同种类嘅丸,真系食到我地唔停得口。最大惊喜就一定系个烤蚝,首先好少任饮任食嘅地方有蚝,二嚟系完全冇谂过个完只肥嘟嘟咁上,而且佢仲系好新鲜,入口超鲜甜,劲钟意呀!另一惊喜就系有我最钟意嘅烧菠萝同棉花糖,见
刚好今日老公又OT,两个人又懒懒地唔想煮,所以….就嚟啦!
先嚟食咗啲前菜开开胃
另一惊喜就系有我最钟意嘅烧菠萝同棉花糖,见到佢地实在太开心了。
今次我地就冇叫炸物,但因为实在太饱唔想浪费,所以最后都只系食左个清酒煮蚬。不过行去俾钱时见其他食客见佢地啲炸物烤到脆卜卜,好吸引嘅样子,咁就维有留待下次啦!
2024-11-13