2024-04-25 212 浏览
📍旬彩火锅黎到Mega box行街,见到有间新开食Shabu Shabu既日式餐厅~佢地最近推出一个期间限定✨既优惠套餐:刺身拼盘x120分钟晩市火锅放题🍲优惠价:每位$328‼️(原价:每位$388)🐠刺身拼盘一客(2位用)头盘会包一客刺身拼盘:会有齐晒三文鱼(4片)、八爪鱼(4片)、帆立贝(4片)、矶煮鲍鱼(2只)、荣螺(4只)同赤虾(4只)▶️刺身种类都几丰富,食落都算新鲜!比较推荐既系矶煮鲍鱼,好大只~相当厚身而且食落好弹牙😋另外三文鱼同帆立贝都好肥美,帆立贝会较鲜甜~🔆汤底一共有八款,提供日本名物汤底同香港限定汤底~当晚拣咗寿喜汤底同豚骨汤底!试完之后觉得寿喜汤底必点!!!另外,可选一人一锅/鸳鸯汤底 (+$8)🐮🐷 120分钟无限量供应可以任食美国精选牛肉、西班牙栗豚、美国牛板腱、美国SRF极黑牛同澳洲种谷饲和牛~▶️绝对啱晒食肉兽既我🤩一开始会将套餐包咗嘅肉类各上两碟,职员仲会好细心咁逐碟介绍👍🏻最推荐既系美国SRF极黑牛,肉质纹理清晰,冇多余嘅油脂,切到薄薄一大片,食得好满足😋另外,澳洲种谷饲和牛既口感都唔错,系优质嘅牛肉!渌两下就食得,入口即溶,牛肉味浓!🍣寿司分别试左火炙
📍旬彩火锅
刺身拼盘x120分钟晩市火锅放题

刺身拼盘

🐠刺身拼盘一客(2位用)

🔆汤底

美国SRF极黑牛

🐮🐷 120分钟无限量供应

寿司

🍣寿司
分别试左火炙三文鱼寿司、八爪鱼寿司,熟帆立贝寿司、北寄贝寿司、熟虾寿司同虎虾寿司
▶️寿司既种类唔系真系话好多,叫一两round 已经可以试晒所有款式~比较推荐嘅系火炙三文鱼寿司,配咗啲烧汁,味道几出😌几欣赏嘅系啲寿司饭唔会好大嚿,咁就可以试多啲其他嘢食🤣

🔆自助吧食品、甜品及饮品
🔺自助吧食品大多都系火锅配料:丸类、肠类、蔬菜类、鸡肉、公仔面等等,款式多达接近30款!都真系几多选择😍另外,亦都提供开胃小菜,当晚有莴笋片、鳗鱼炒饭等等,确保你一定食得饱😝
🔺甜品值得一赞,几有惊喜!主要提供日韩甜品,有唔同口味嘅森永牌同乐天既雪糕~试咗森永抹茶雪糕、森永白桃雪糕、Seo Ju 法式波浪雪糕,味道都好唔错!最重要嘅系选择够晒多😎
🔺饮品正常发挥,有三个雪柜放满饮品,包装同罐装饮品任饮;比较贴心嘅位系亦提供唔冻嘅饮品,比客人多个选择

⭐️好味指数:7.7/10

📍 旬彩火锅 (九龙湾)
九龙湾宏照道38号企业广场5期MegaBox 10楼5号舖

#九龙湾 #旬彩火锅 #火锅 #shabushabu #放题 #火锅放题 #megabox #九龙湾美食 #日本过江龙 #涮涮锅 #匠心 #严选肉 #期间限定#刺身放题套餐
刺身拼盘x120分钟晩市火锅放题
刺身拼盘