早前同男友心血来潮,想去吃烧肉,我地就去左尖沙咀呢间楼上铺,任饮任食日本烧肉,原来呢间店改左名,之前都已来食过,午市人流不多,比起晚市服务更好,所以跟单都跟得十分足,无漏单情况,而且上菜速度都几快!这里地理位置好方便,近MTR附近,价钱都好合理~这里的格局报置就好日式,一卡卡座位,座位之间都好宽敞~而每个炉上面都有独立的抽风系统,所以入到餐厅内都唔觉得太大烟,抽风系统不错!呢度改左名亦都改予任饮任食制度为半任饮任食,坐下先奉上一盘盘的都是按人数比例分发,有刺身船,各式烧肉拼盘及海鲜拼盘,这些都是有一定份量的,而其他沙律、小食、野菜及炸物都是任食,而每一位都有一份饮品及雪糕!这里比较环保,点菜都是用电子平板电脑,想食咩睇下就一目了然,仲有图片在旁,好岩外国游客唔识中英文都可以点,呢度唔止款式都唔少,总有一款合你心意!刺身船:刺身船分别有三文鱼,玉子,甜虾,帆立贝仲有海胆,种类都算多,刺身整体是不错,几新解,三文鱼刺身比较鲜味,有三文鱼味,肉质好嫩滑,亦几意外有海胆但系一D都唔腥!烧肉拼盘:烧肉拼盘有分鸡、牛、猪三大类,每款份量都适中,两个人唔算大食都刚刚好~而我们就觉得牛舌、A5和牛粒、

这里地理位置好方便,近MTR附近,价钱都好合理~
这里的格局报置就好日式,一卡卡座位,座位之间都好宽敞~

刺身船:

烧肉拼盘:

而我们就觉得牛舌、A5和牛粒、安格斯牛仔骨比较出色,牛味香浓,只要烧得好,肉质就唔会太粗糙,不错!
这款牛肩肉易咬,同比较薄身,不错!而牛舌口感就比较爽口,牛味够!

而鸡肉亦都好鲜嫩入味,猪的亦都不错,不过本人比较喜欢牛同鸡!

海鲜拼盘:

而海鲜拼盘亦都有好多款,当中比较喜欢贵妃及圣子,其他整体都不错,虎虾比较大只,啖啖肉~
其实食哂以上的份量都已经好饱,不过都有点了少许小食~

吃烧肉比较热气,可以食返D沙律中和一下,这客和风沙律好好味,上面混有沙律酱,惹味开胃,口感十足~

辣味螺肉是我每次来都必吃的,螺肉爽口弹牙,唔会太辣!

冷乌冬亦不错,爽口弹牙,汤汁唔会太浓!

最后一人仲有一杯MOVENPICK雪糕,正呀!我觉得午市黎食都几抵食!下次再来!
午餐