2023-11-26
任食火锅柴湾区唔算多,朋友话翠湾渔港质素唔错,今晚就试吓正价时段每位218,但只要再加$30,就能够升级,多咗好多海鲜拣。基本上我后边拣嘅海鲜大部份都系升级先至试到,但系只加$30,肯定会加啦汤底拣咗猪骨锅,上枱时有萝卜粟米仲有几旧猪筒骨,淡淡嘅胡椒味唔会盖过食物本身应有嘅味道等紧材料嘅时候叫咗几个前菜试吓,都系加钱先至可以order嘅,分别系泡椒鱼皮,微辣劲爽口,芫荽蒜落得好重手。芥茉鱿鱼须,芥茉味唔重,唔会太攻鼻,越食越上瘾。手帕青瓜,酸酸甜甜好开胃。主攻海鲜,分别有海中虾,濑尿虾,东星斑片,鳝片;全部都好新鲜。虾仲劲爽口弹牙,连平时好少用嚟打边炉嘅濑尿虾都食到,仲鲜甜味十足,食两碟感觉已经返本另外加钱仲包咗有安格斯牛肉及珊瑚蚌,但呢个只系一碟冇得再追加。安格斯牛肥瘦相间适中肉味浓,珊瑚蚌亦都好爽口,可惜冇得追加之后再加咗啲美国肥牛同羊腩片,其实都已经非常饱。另外饮品方面都包咗啤酒可以任饮,简直就系饮饱食醉,而质素亦都唔错,应该会再嚟帮衬