2019-04-28 680 浏览
同朋友食晚饭但又唔知食咩好,所以就拣左任饮任食既火锅店,平靓正。又有2小时可以慢慢食,饮下酒倾下计。火锅第一样嘢一定系拣汤先啦, 佢哋呢度嘅汤底系好多选择总共有十个, 花雕醉鸡锅 ,香茜皮蛋锅, 四川麻辣锅 ,泰式冬阴功锅,马来沙嗲王窝,泰国椰子鸡锅 ,鲜茄薯仔牛尾锅 ,胡椒咸菜猪肚锅 ,鲨鱼骨猴头菇汤, 黑蒜油猪筒骨锅。我就拣咗个鲨鱼骨猴头菇汤, 用嘅猴头菇好新鲜食落口好爽口好甜汤底美味。佢地呢度既种类多,有美国肥牛,手切肥牛滑牛肉,牛肉肥瘦比例适中,牛肉味浓,食极都唔厌。亦有羊肉猪肉,适合唔同人口味。每日有时令推介海鲜,而我去果日就系蚬,啲蚬好大只又肥美,用落汤底度令成个汤都有海鲜甜味。而其他固定海鲜类有海虾,鱼。而佢有一种白鳝片推介,好爽呀冇骨鱼味浓。鲜虾云吞, 韮菜饺, 鱼皮饺 皮薄馅靓。仲有好多丸类同菜类,菜我拣左娃娃菜唐生菜,新鲜甜美。整体食物水准同环境不错,价钱亦吸引,值得去食
鲜虾云吞, 韮菜饺, 鱼皮饺 皮薄馅靓。
仲有好多丸类同菜类,菜我拣左娃娃菜唐生菜,新鲜甜美。
整体食物水准同环境不错,价钱亦吸引,值得去食