2023-06-15
近年出街食饭越黎越贵,随便食个餐都2, 3百蚊落楼于是乎放题越黎越受欢迎,同样价钱,可以尽情叫尽情食前几日行经呢度,俾呢个招牌吸引左 ~任饮任食仲要无限时, 最平 $158起~ 餐厅干净企埋,行入去感觉已经唔错而且枱同櫈都够大,又多卡位, 坐得几舒服调味料区都好整齐干净呀~餐厅今个月做推广,凡惠顾任食火锅会送每人一杯特饮 特饮有4款可拣芒果乳酸多多七喜、草莓乳酸多多七喜、原味乳酸多多七喜、雪山华田虽然系免费送的,但超大的一杯,够我饮一晚了除左打边炉放题,每人加20蚊可以加任食重庆鸡煲 ,系任食呀~~~68蚊就可以加烤鱼锅底 (原价要$198架)加了重庆鸡煲,小辣~,20蚊有煲咁靓嘅鸡煲,自己煮都唔得啦~最爱超多芫荽,滚起后真系香气四溢。虽然少辣但味道都好浓郁D鸡肉系细细件,连皮连骨,肉质非常嫩滑份量都唔少,我觉得呢度有成只鸡架~2条友食左大半, 已经饱饱地~本黎以为食完个鸡煲用黎打边炉, 原来我搞错左打边炉可以另外再点汤底架~汤底共有4款拣,仲有冬荫功汤底,几特别同行朋友唔太食得辣,唯有拣左椰子鸡汤底 (心心念紧个冬荫功汤底, 下次要再黎试下)椰子鸡汤底几清,D鸡油用黎碌菜一流~打边炉
于是乎放题越黎越受欢迎,同样价钱,可以尽情叫尽情食
前几日行经呢度,俾呢个招牌吸引左 ~
而且枱同櫈都够大,又多卡位, 坐得几舒服
调味料区都好整齐干净呀~
餐厅今个月做推广,凡惠顾任食 火锅会送每人一杯特饮
特饮有4款可拣
虽然系免费送的,但超大的一杯,够我饮一晚了 除左打边炉 放题,每人加20蚊可以加任食重庆鸡煲 ,系任食呀~~~ 68蚊就可以加烤鱼锅底 (原价要$198架) 加了重庆 鸡煲,小辣~,20蚊有煲咁靓嘅鸡煲,自己煮都唔得啦~
最爱超多芫荽,滚起后真系香气四溢。虽然少辣但味道都好浓郁
D鸡肉系细细件,连皮连骨,肉质非常嫩滑
份量都唔少,我觉得呢度有成只鸡架~
2条友食左大半, 已经饱饱地~ 本黎以为食完个 鸡煲用黎打边炉, 原来我搞错左
打边炉可以另外再点汤底架~
汤底共有4款拣,仲有冬荫功汤底,几特别 同行朋友唔太食得辣,唯有拣左椰子鸡汤底
(心心念紧个冬荫功汤底, 下次要再黎试下)
椰子鸡汤底几清,D鸡油用黎碌菜一流~ 打边炉配料好快就执好上枱,齐哂,无执漏
而且碟碟都有摆盘,摆得好好靓,唔系求其放一堆,赞~ 火炉配料干净企理, 色泽又新鲜,唔会瘀瘀黑黑
特别推介
猪颈肉条,非常爽口,好特别,好食
百页豆腐,比普通豆腐更有咬口,推介 佢D配料会跟埋少少菜,除左视觉上靓左
又唔使再另外叫一篮菜,几聪明的做法呀 话明任饮任食,饮品都系随意拿取, 款式未算话好多
但有乌龙茶,解茶同可乐,打边炉我都只系饮呢几款就够了~
要赞下呢度嘅姐姐几好人,有问必答,加分加分~