2022-06-01
放題就食得多啦,但呢間關東酒場原來係主打各款生啤,清酒,果物酒/梅酒放題🍺平時行Donki已經成日見到好多唔同梅酒想試,但酒量唔好,買一枝又飲一年🤣黎呢到就岩哂我。佢有2款酒類放題,因為我都係想淺嚐,於是先試試入門級既竹放題,可以任飲1.5小時,已經有超過20款酒類揀🤑對於我呢啲BB班夠哂!。🐒竹放題💰$308(星期一至四,公眾假期及星期日)首先坐低就會有店員俾碗雞湯你暖暖胃先,每次有新酒黎店員都會俾枝酒你望望,第一次既體驗🤭而今次我重點試左3款梅酒/果物酒🌸👉🏻尾瀨之雪檸檬柚子酒👉🏻神開蜜柑酒👉🏻柚子梅酒三款入面我最推薦係檸檬柚子酒🍋超級容易入口,檸檬同柚子好refreshing,配埋啲小食一齊,唔覺唔覺又要嗌店員再斟過🙋🏻♀️🍊蜜柑酒店員介紹就話係偏甜,我又覺得ok,好似飲緊果汁咁😝而柚子梅酒就行番大人路線啲,飲到尾會感覺到濃道,今日先知原來酒都可以咁好飲🤣。飲得酒當然唔少得小食啦(可能呢個先係重點🤪🐒日式香辣砂肝💰$58🐒唐揚魷魚酥(沙律醬/千島醬/茄汁)💰$48🐒壽喜燒牛肉鍋💰$98基本上全部食物都好岩送酒🍢特別係有關東煮可以嗌,仲有唔同既串燒🍖當日去都full house咁濟
。
🐒竹放題💰$308(星期一至四,公眾假期及星期日)
首先坐低就會有店員俾碗雞湯你暖暖胃先,
而今次我重點試左3款梅酒/果物酒🌸
👉🏻尾瀨之雪檸檬柚子酒
👉🏻神開蜜柑酒
👉🏻柚子梅酒
飲得酒當然唔少得小食啦(可能呢個先係重點🤪
🐒日式香辣砂肝💰$58
🐒唐揚魷魚酥(沙律醬/千島醬/茄汁)💰$48
🐒壽喜燒牛肉鍋💰$98
當日去都full house咁濟,無論係朋友定情侶都好岩落腳👩🏻❤️👨🏻
。
總括嚟講係一個幾特別既經驗,都有機會試到好多平時無咩機會飲到既酒🍶飲得既朋友真係要bookmark定啦!❤️