2023-03-29
💛好味指数:4.6/5💛💜回头指数:4.6/5💜俾餐厅嘅清酒放题吸引咗,约咗清酒爱好者一齐去🍶见到部清酒机已经相当吸引,仲会介绍埋每只清酒嘅特点,好细心💕而且服务态度友善,不时留意我地嘅需要✅自动清酒放题 $188任选18款日本酒&生啤现场手机注册扫QR CODE就可以出酒,成个过程都好方便快捷😀搞掂之后就开始选杯,劲多选择好开心🍶🍶本身想试洒18款,但试下太多🤣已经尽力试咗10款🫣我最中意系10号白鹤梅原酒&17号伯乐星纯米吟酿,梅酒香甜浓郁,同串烧好夹🥃另外伯乐星清酒嘅层次最丰富,带清酒嘅芬香🍶其他有啲系偏辛口/口感顺滑,视乎个人喜好😆✅吞拿鱼牛油果沙律配芥末酱$68配芥末酱嘅味道几特别,啲人成日话牛油果加芥末好似三文鱼,原来真系几似🤣沙律都几好食😋✅木桶豆腐$98用木桶载驻嘅豆腐,相当有特色,最特别系佢嘅豆腐系配姜蓉、香葱同海盐,另有一番风味✅串烧🍢叫咗好多款串烧配清酒🍶推荐焦糖菠萝、烟肉荔枝卷、鸡翼🤤菠萝超级香甜;烟肉同荔枝嘅味道好夹;鸡翼烧得好香,层皮仲脆嘅😆✅饭团🍙柚子胡椒鹅肝烧饭团饭团烧得好好,外脆内软,鹅肝嘅油香连埋饭团一齐食真系双重享受🤤✅炭火蒲烧原条鳗鱼$268鳗鱼
💜回头指数:4.6/5💜
✅串烧🍢
✅饭团🍙
柚子胡椒鹅肝烧饭团
✅炭火蒲烧原条鳗鱼$268
鳗鱼除左本身嘅味道仲有炭香味,而且鳗鱼好香口,连平时唔食鳗鱼嘅朋友都食一件话好食😆
🐻总结
清酒任饮放题有gimmick,蒲烧鳗鱼非常出色👍🏻👍🏻👍🏻
📍榉 居酒屋 (九龙湾)
九龙湾宏照道38号企业广场5期Megabox11楼9号舖