2024-04-02
今次我地去左尖沙咀玩,拣左呢间都算出名既马来西亚餐厅食饭,呢间餐厅我系深水埗认识既,其后旺角有开分店,依家尖沙咀都开埋,仲要扩展营业开埋Bar,不过我地都系食番佢本身既餐厅,唔系去Bar😆三层肉肉骨茶($68)呢间餐厅最出名既一定系肉骨茶,本身餐厅既垫枱纸有教肉骨茶4步曲,先调酱,饮碗热汤,尝肉骨茶,再添热汤,呢度既肉骨茶就有当归,川芎等多种药材,饮落几浓既药材味,感觉回甘唔系苦既药材,三层肉系一件件既腩肉,份量多又够肥美,仲有佢地既肉骨茶汤系无限添饮,超正😍高佬面配鸡扒($68)高佬面以我理解即系捞面,口味系甜豉油既味道,佢虽然成琳都充满酱汁,但食落又唔会好咸,仲有一小碟辣酱同埋温泉蛋捞埋食仲正,鸡扒煎得够香,块皮又脆,又够大块😋椰香咖央多士($38)咖央多系马来西亚名物,黎到呢度梗系叫番碟,多士烘得岩岩好,脆得黎唔会㶶,馅既咖央酱同牛油味道好夹🍞🧈马来西亚拉茶(热)($22)呢杯拉茶个面起晒泡,系特色黎,比起我地一般饮既奶茶感觉更滑,奶味偏重👍🏻冬瓜龙眼茶(冻)($26)呢杯茶好清甜,仲有糖冬瓜同龙眼肉系杯茶入面☺️呢间餐厅食物唔贵,食物有特色又好味,肉骨茶可以任肉真系抵食,见隔离间
三层肉肉骨茶($68)
高佬面配鸡扒($68)
椰香咖央多士($38)
马来西亚拉茶(热)($22)
冬瓜龙眼茶(冻)($26)
呢杯茶好清甜,仲有糖冬瓜同龙眼肉系杯茶入面☺️
呢间餐厅食物唔贵,食物有特色又好味,肉骨茶可以任肉真系抵食,见隔离间bar几靓,有机会再黎试埋先😛