2024-08-07
牛大人台湾火锅吃到饱😝今日森仔返工被唔少人激亲。所以决定,要化悲愤为食量,用food therapy 处理好心情。一放工就去左尖沙咀牛大人同女朋友食饭💁🏻♂️💁🏻♂️牛大人系森仔食过最美味嘅台式火锅🍲放题。佢嘅汤底种类繁多,总有一款啱你🤓重口味嘅森仔多数会叫招牌秘方红烧牛骨汤😝😝惹味,唔驶点酱汁都可以,超正!牛大人出名配料款式多,质素又高!森仔点澳洲极上和牛套餐。入面可以仼食澳洲和牛及不同牛部位❤️❤️❤️食物种类多不胜数,尤其是牛肉的品质也很不错。🥇M5和牛肩卷牛味浓郁,雪花条纹清析均匀,油脂分布均匀,所以不会太烟靭。肉质嫩滑,有种入口即溶轻轻煮熟后油脂在口腔入面化开而散发浓浓嘅牛肉味🥈特选牛板健牛板腱是附在肩胛部位的肉,因为这个部位经常运动,所以脂肪较少,有咬口、肉味浓郁。难得店家将极难切的牛板腱薄切配合火锅口感,净系呢层功夫已经令我觉得值回票价🥉北海道十胜豚肉豚肉外观与一般豚肉不同,呈现出粉嫩般的色泽,上面同和牛一样有丰富的大理石花纹,肉质入口即溶,嫩滑多汁。而另外,森仔都好钟意❤️海鲜,特别系当中的活海虾🦞同蚬👍🏻👍🏻两者都系超新鲜,鲜甜😜海虾爽口弹牙,配上独自调制嘅火锅🍲酱汁一流我!
今日森仔返工被唔少人激亲。
一放工就去左尖沙咀牛大人同女朋友食饭💁🏻♂️💁🏻♂️
牛大人系森仔食过最美味嘅台式火锅🍲放题。
佢嘅汤底种类繁多,总有一款啱你🤓
牛大人出名配料款式多,质素又高!
食物种类多不胜数,尤其是牛肉的品质也很不错。
🥇M5和牛肩卷
牛味浓郁,雪花条纹清析均匀,油脂分布均匀,所以不会太烟靭。
肉质嫩滑,有种入口即溶
轻轻煮熟后油脂在口腔入面化开而散发浓浓嘅牛肉味
🥈特选牛板健
🥉北海道十胜豚肉
海虾爽口弹牙,配上独自调制嘅火锅🍲酱汁一流我!
而沙白蚬更加系正,鲜味非常,白雪雪嘅肉身美味冇沙。
总而言之,牛大人仼食火锅🍲Cp 值超高,可以食尽不同火锅🍲配料😍
食食食!