2022-07-15
平日一行二人7:00入坐,不用等位。(食到8点左右已经成间餐厅满坐,如果大家食8点记得早小小卜位)我地今次选左中间位,鸡煲,串烧火锅放题,一黎到就会比左鸡煲你先,然后同你讲两分钟后食得,我地叫左小辣,系香口同重口味既鸡煲,正🤤佢鸡肉都好入味,佢可以再添加。食完鸡煲之后,就转火锅~本身以为佢就咁加汤落去,点知佢成煲换比我,有5款汤底,我地选左花胶鸡浓汤。有花胶,虫草花,同娃娃菜,本身汤底好清甜👍🏻佢既火锅配料都好多选择,有埋鸭血,鲜栢叶,枝竹,手打丸。。。仲有好几款唔同既牛,特别推介美国SRF黑毛和牛肉眼,劲重牛香味!然后到仼食串烧部分,佢有分三大类,肉,海鲜,同野菜类。我地就乜都试小小。佢有芝士/蒜蓉焗生蚝/带子!虽然唔算好大粒但好惹味!佢好多肉类都系用孜然粉,劲香口同重口味!仲有烧鸡泡鱼干!288一位竟然会有烧鸡泡鱼干!仲要烧得好食!omg!必点!仲有觉得佢烧得特别出色既系烧菠萝,鸡软骨,仲有秋葵!我都估唔到秋葵原来可以烧得咁好食,我念我前前后后叫左10条。安格斯牛粒串都好正。总结: 一路打住火锅,一路等串烧上菜,个口一直无停过,但都keep住觉得好好食。真心,仼食串烧黎讲佢好出色,
总结: 一路打住火锅,一路等串烧上菜,个口一直无停过,但都keep住觉得好好食。真心,仼食串烧黎讲佢好出色,一啲都唔Hea,有用心烧。其实288咁多野真系好抵食,仲要食物质素都唔差,仲要包埋野饮(自己去雪柜拎),真心性价比高。