2018-08-30
八月之星嘅劲食活动唔好俾佢停!今日两位好闰蜜相约我嚟旺角处于银城广场上面嘅Mini Friday餐厅食生日饭🌻🌸🌷经常喺旺角出没嘅我竟然完全唔知道呢度有一间咁好嘅西餐厅😱朋友已经预约订座所以一上嚟就可以坐低叫嘢食噜
主菜:
朋友已经预约订座所以一上嚟就可以坐低叫嘢食噜 呢度环境宽敞,装修充满美式风格,梳化櫈令客人坐得舒服。未开始点餐职员已经会送上一篮零食,系墨西哥脆片嚟,仲有配上芝士酱俾你点,我忍唔住口食咗两三块好味道,不过闰蜜就略嫌话佢唔够热所以唔脆啦。睇咗一轮餐牌,都发现呢度有好几款不同人数可以享用嘅套餐,花多又眼乱,经过一番思量之后觉得其实每人嗌一个单人餐都已经有好多嘢可以齐齐share食,又唔洗大家就嚟就去想食乜,自己钟意边款就叫边款可以喇。我哋嘅套餐就叫咗以下呢几样: 前菜:乳酪鲜果沙律 x 3估唔到份量超多,菜又多新鲜水果又多,上面有啲橙色珠珠有个傻婆以为系三文鱼籽所以”不”走哂😹后尾发现原来系酸酸甜甜柚子味㗎,捞埋沙律酱一齐食真系超开胃 餐汤:意大利杂菜汤 x 2 + 是日餐汤(南瓜汤) x 1👉🏻我饮南瓜汤,味道正常👌🏻 主菜: A: 自由配搭意大利饭(任选四款配料: 我拣咗磨菇+鸡肉+牛肉+海鲜) $149我哋三个人都觉得呢个好好味,够creamy又足料,三个人都食唔哂,超大碟 D: 意式香煎石斑鱼柳配阿根廷红虾 $199鱼柳煎得好香脆,亦腌得好香口,只虾唔系我食不过睇样都好吸引 G: 香烤波士顿活龙虾配炭烤美国牛肋排 $239我分到半只龙虾肉,弹牙爽口,牛肋排调味亦好惹味,超赞 甜品:精选是日甜品(芒果芝士蛋糕)虽然细细件但都令人满足喇 餐饮我哋就三个女仔都加钱,用半价一人拣咗一款香味花茶花茶可以再加热水继续饮用,令到我哋倾咗成晚都唔会口渴 然后,套餐可以 加$38蚊一个迷你小食炸盘(有炸春卷炸洋葱圈同埋鸡骨肠) 嘢食多到好似食自助餐咁 加$48蚊一个单人欧陆海鲜拼盘(鲍鱼+带子+鲜虾+蛏子+蓝青口) x 2 总括嚟讲呢度嘅食物质素都算几高,味道亦够香浓可口,价钱合理,员工态度亲切有礼,值得推荐
墨西哥脆片配芝士酱
乳酪鲜果沙律