2022-10-04 24 浏览
🎾 #一粒波食好西去尖沙咀最中意去厚福街揾野食每次经过呢间门口都会有staff招客😂今次就试下究竟味道如何🫢 -⚾ 慢煮顶级牛肉盛丼 150g/$98上枱前个蛋黄已经穿左😭😭虽然我地系叫左细啲既150g份量,但比我地想像中仲要细好多🤯食落酱汁偏甜,系类似照烧汁既味🥩上面白色应该系Sour cream ,再加埋啲葱,食落又几解腻👍🏻 肉都几嫩,但牛肉味就唔太重啦🐮.⚾️慢煮黑豚盛丼 150g/$98今次个蛋黄冇穿🥹🥹比起牛丼多左啲胡麻酱,其他既配料基本上一样🤔就系食沙律/乌冬𠮶只胡麻酱😂加埋食反而比较漏🫢豚肉既质地同味道都有少少似食紧cold cut🍖.-⚽总评⚽整体味道其实不过不失,肉质都几嫩🐮🐷 但份量真系太细啦🥲🥲一个小鸟胃女仔都觉得唔够饱🫠正常偏大食既朋友表示系摄牙罅😂😂性价比唔太高🙊🙊-🏐 肉搏食堂尖沙咀厚福街2A号地舖-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去尖沙咀 #尖沙咀餐厅 #肉搏食堂 #hkig #hkfoodie #香港食评 #香港餐厅 #foodstagram
🎾 #一粒波食好西
去尖沙咀最中意去厚福街揾野食