2022-06-11 63 浏览
已经好耐冇食过鸡煲😭,心心念念咗一排,今日终于约咗朋友一齐去食了😋我地今次去咗呢间位于观塘成业街工业大厦地舖嘅-六和冰室餐厅面积好大,座位间都阔落坐得舒服,而装修方面还原咗旧式香港,有好多打卡位😍餐厅除咗鸡煲,仲有烤鱼同小菜可以拣,好多款式㗎😍我哋一行四人,叫咗两款鸡煲,一个系花雕醉鸡锅;一个系招牌麻辣鸡煲。鸡煲套餐会配上每人一盅炖汤及15款火锅配料。炖汤味道鲜甜,材料丰富,有螺肉、鸡肉、菇、鸡脚等等,用料十足!花雕醉鸡锅汤底系比较浓郁嘅药膳味,鸡件系另上的,份量好多,望落都新鲜!配上药膳汤煮十分钟,汤底更鲜甜。招牌麻辣鸡煲可以自选选辣度,我地拣咗BB辣, 鸡煲好香好惹味,配料方面好足料,有芫茜、洋葱等。鸡肉方面都好足料,半只鸡真系有齐晒鸡翼、鸡髀同鸡脚,真系真材实料,肉质方面都算嫩滑,鸡皮食落爽口,配埋秘制嘅鸡煲汁,真系好好食,食完麻辣鸡煲之后职员就会协助加汤打边炉🍲火锅配料方面都系大路野,味道中规中矩,而我最欣赏嘅就系佢嘅水鱿同自家制云吞😍

餐厅除咗鸡煲,仲有烤鱼同小菜可以拣,好多款式㗎😍

鸡煲套餐会配上每人一盅炖汤及15款火锅配料。

2022-06-07