2020-07-12 190 浏览
呢间釜饭专门饭之前都食过几次,前排去开九龙湾唔知食咩好,于是就再访呢间良心餐厅💛~🍁 金魂蒲烧鳗鱼釜饭 (特 $88)鳗鱼好厚身,肉质嫩滑,仲有啲蛋丝,加埋鳗鱼汁送饭一流🤓另外如果觉得唔够鳗鱼汁,可以免费再加汁💁🏻‍♀️ ~🍁 汁烧牛肉釜饭 ($68)牛肉釜饭系最有惊喜嘅一个!牛肉份量好多,全部都系厚切大大旧,而且好够味,牛味浓郁,肉质淋身,烧汁配饭又系绝配🤤~🍁 古味塩曲牛舌盛釜饭 ($98)牛舌有4大旧,味道偏咸,口感就有啲韧,另外啲酱汁比较少,底嘅饭完全索唔到啲味🙈值得一提嘅系呢度嘅饭食得出系用咗珍珠米🤩同埋饭嘅份量真系好多,一个女仔未必食得晒😂~🍁 甘露甜薯 ($38)呢个甜薯有啲图文不符,味道系正常拔丝地瓜味,蕃薯面层焦糖几脆薄,唔会过甜,不过份量偏少,性价比有啲低🙈
~
🍁 金魂蒲烧鳗鱼釜饭 (特 $88)

~
🍁 汁烧牛肉釜饭 ($68)

~
🍁 古味塩曲牛舌盛釜饭 ($98)

~
🍁 甘露甜薯 ($38)