2023-09-27
📍#葵兴 #柠檬冰室#羊羊在葵兴#羊羊在新界成日都经过见到几多人食,就想入去试下😏虽然餐厅系以柠檬做主题,餐牌头个页都有柠檬菜式🍋不过最好食竟然系其他嘢,真系估佢唔到🤣至于装修都想讲下,系有别传统茶记,会多啲玩味元素,感觉年青啲💪🏻不过啲姐姐仲系咁热情,一坐落嚟就递水又问食咩😂🐖咖喱吉列厚猪扒饭 $72咁啱见到隔离枱叫,劲大块又香咖喱味🍛猪扒真系劲大,仲要厚切,唔系厚炸皮,啖啖肉超正🤩咖喱系重椰奶味咖喱,一大兜食完饭都仲有🤪🐑保云苏焗羊架 $148估唔到茶记都有,仲要大大份嘅呢😆羊架冇得拣几成熟,但唔老,系唔知点解整出嚟系红当当😝好港式风味,羊架会落黄芥末,不过又冇违和感😳薯条系热辣辣,食落好脆🍟🥣罗宋汤 (跟餐)好足料,闻到好大阵蕃茄味🍅仲有唔同嘅配料,好似有西芹/薯仔🥔🥤冷泡芒果铁观音(跟餐特饮+$12)店员推介话钟意津X乌龙茶可以试下,俾佢吸引咗😆见到连茶包上,即系唔系几包茶冲一大壶,茶味都有🫖感觉有啲似台式手摇饮,有惊喜😸个人建议,两人一杯都唔驶加其他饮品,好大杯🫢总价钱 - $232评分-回头草指数(🍀🍀🍀🍀🍀满分)食物:🍀🍀🍀🍀环境:🍀🍀🍀🍀服务:🍀🍀🍀🍀#hkfoodie
📍#葵兴 #柠檬冰室
#羊羊在葵兴
#羊羊在新界
🐖咖喱吉列厚猪扒饭 $72
🐑保云苏焗羊架 $148
🥣罗宋汤 (跟餐)
🥤冷泡芒果铁观音(跟餐特饮+$12)
总价钱 - $232
评分-回头草指数(🍀🍀🍀🍀🍀满分)
食物:🍀🍀🍀🍀
环境:🍀🍀🍀🍀
服务:🍀🍀🍀🍀
#hkfoodie #吃喝玩乐 #原相直出 #葵兴美食 #葵涌美食 #新界美食 #海南鸡饭 #小炒 #茶记 #香港茶餐厅 #美食推介 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #中菜 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去处 #美食日记 #流量密码