2017-01-06 946 浏览
因为想庆祝揾到工,所以去左食餐好dd既,见最近香港流行起食丼,我同女朋友当然都唔执输,一于去试下呢个好出名既爆丼屋!由于系星期日同埋七点左右呢d 食饭时间,我地拎完飞就去行街,等左都要成粒钟先有得入座。等左咁耐,终于有得入去食,唔洗企系门口望住人地d 海胆我地两个人,叫左最出名既四重火山丼,三色海胆丼同埋玉子烧(女朋友最钟意试唔同店铺既玉子,我就麻麻地)顾名思义,爆丼一定要份量够爆,而佢当然都冇令我地失望!首先上既系玉子,普普通通就唔详细再讲。之后到左海胆丼,一见到我就已经流哂口水!佢既份量真系爆多!不过食得唔系太方便,于是我地拎起左d 海胆放埋一边先!佢烧果part 既海胆系别有一番风味,好香。但讲到鲜味,一定系马冀同加胆果两part! 无得弹,我地两个海胆philic 既人都赞不绝口,好满足!不过我地冇一次过食哂,因为惊突然食到太full既话,食四重火山时冇咁满足。四重火山等得比较耐先上,但佢既size 对得住佢盛丼既名有突,真系堆到好高首先试佢既三文鱼子,小清新同埋唔会话太咸太腥,于是再次唤醒我既味蕾松叶蟹肉就中等水准不过个拖罗蓉佢将唔同鱼沟埋配合拖罗做主角,鲜而不腥,好好味海胆

等左咁耐,终于有得入去食,唔洗企系门口望住人地d 海胆

顾名思义,爆丼一定要份量够爆,而佢当然都冇令我地失望!
首先上既系玉子,普普通通就唔详细再讲。
正正常常既玉子烧
三色海胆盛丼
松叶蟹肉就中等水准
不过个拖罗蓉佢将唔同鱼沟埋配合拖罗做主角,鲜而不腥,好好味
海胆就系加胆黎既,又多一格海胆,yummy!!
四重火山盛丼
好似讲到食刺身咁,其实佢d 饭都做得唔错,佢仲要将d 饭压到实一实,唔好睇小个碗,出名大食既我都觉得够饱!(虽然女朋友只系食好少饭既

总括黎讲,呢餐比我想像中质素好。本身以为佢咁旺又咁多人流,师傅可能会做到冇心机,但事实上系唔会!每碗丼都做得好有水准,值得推介大家去一试!
包你海胆迷都会大满足!

2016-12-28
三色海胆盛丼