2022-05-08
好耐无食酸菜鱼啦🐟呢排睇ig成日见到啲朋友仔食,自己都心郁郁想食💓心动不如行动❣️近近地去左呢间位于旺角麦花臣附近既酸菜鱼专门店,其实除左酸菜鱼外,店内都主打烤鱼、鸡煲🙆🏻♀️同样都系可以加配料加汤当打边炉食,川菜味相当出色❤️🔥大家都不妨黎试下唔同锅底啦😁🐟必食冷锅酸菜鱼 $218酸菜鱼一锅送上时🍲已经热辣辣食得😋如果唔食得辣嘅朋友仔都可以叫走辣🌶鱼肉相当鲜甜幼滑,最中意就系块块都大大嚿又无骨既😍完全唔洗担心自己或者小朋友哽亲鱼骨,相当贴心🥰而且汤底都有阵阵酸菜加菊花既味道🌼酸同甜之间恰到好处,真系食极都唔停🤩🤍加配料:水晶宽粉 $42食酸菜鱼当然唔少得必食宽粉😆宽粉晶莹剔透,相当弹牙❕而且索哂鱼既汤汁,简直一流🤤💚加配料:娃娃菜 $38娃娃菜味道当然同普通既娃娃菜无特别差别🥬但就如同平时打边炉咁🍲最后一定会叫蔬菜黎食🤪索哂汤中精华既菜系最正🥳💛加配料:土豆片 $35爽爽脆脆嘅土豆片🥔为酸菜鱼锅带来一啲口感🤣而且厨师将薯仔切成簿簿一片,食落肚唔会觉得济😝🤍加配料:滑豆腐 $35豆腐好软滑〰️啜一声就滑入喉咙啦😽清甜既豆腐绝对唔会食厌🙌🏻
🐟必食冷锅酸菜鱼 $218
🤍加配料:水晶宽粉 $42