2024-02-02
去aeon买完野顺便食埋饭先走,去左呢间烧肉店食,一人一个烧肉餐,佢有好多款set,岩哂啲吾想谂既懒人!对于食肉兽既我地,一人餐份量绝对够食,每个set都会包括泡菜/ 渍物(菠菜&芽菜)、面豉汤同白饭一碗。A13 特选三重奏套餐 $165十胜A5和牛肩胛肉汁烧牛胸花味噌猪五花呢个餐有以上3款肉,十胜A5和牛肩胛肉纹理清晰,简单以黑椒调味,食得出牛肉香味,2个餐之中最好食既牛肉。汁烧牛胸花排第2名,虽然有用酱汁腌制过,但牛肉味仍然突出,肉既厚度亦适中。A10 四重奏套餐 $165葱花牛胸花汁烧肩胛片味噌猪五花柚子胡椒鸡腿葱花牛胸花同上面既汁烧牛胸花有啲吾同,葱花牛胸花会比较薄啲,因为要配埋葱花卷埋黎食,所以建议先烧熟一边,之后放啲葱花系上面,卷埋佢再烧熟,呢款葱味香浓,2款方式既食法。味噌猪五花切左薄片,所以好快烧熟,食落酱汁味道最浓。柚子胡椒鸡腿烧完之后鸡皮好香脆,有微微柚子味,鸡肉肉质都吾错。如果觉得吾够味,仲可以自己加烧肉汁或者味噌酱汁。另外呢度仲有一人座位,就算自己一个人黎食都完全吾会尴尬!
A13 特选三重奏套餐 $165
葱花牛胸花
汁烧肩胛片
味噌猪五花
柚子胡椒鸡腿
味噌猪五花切左薄片,所以好快烧熟,食落酱汁味道最浓。
如果觉得吾够味,仲可以自己加烧肉汁或者味噌酱汁。
另外呢度仲有一人座位,就算自己一个人黎食都完全吾会尴尬!