2009-09-10 1 浏览
朋友选址, 黎左呢度, 以为好高级, 实质就一般喇, 我系第一次黎呢度, 主要好似食德国菜, 但价钱平均都要百几蚊一款, set dinner就比较抵食d, 有salad, 汤, 3选1既main dish, 甜品加餐茶, $188, 我地叫左1个set dinner, 拣左猪柳拚酸椰菜焗薯, 而我就只点左烧鸡拚牛油炒磨菇 $120个烧鸡唔错, 都有2件 (有手掌咁大), d牛油磨菇都唔错, 呢碟都令我几满意, 但朋友果个猪柳就一般啰, 份量比我想像中小, 得5-6片猪柳, 每片只得牛脷咁大块, 大食既朋友一定唔够, side dish既酸椰菜都ok, 唔系切到碎湿湿, 焗薯size当然无super sandwiches咁大旧喇, 得半只手板大, 食完呢d野都系o岩o岩好, 甜品可以拣出面任何一款cut cake or 要番salad, 咁朋友比我拣左件mango yoghurt cheese cake, 其实都有好多款架, 不过又唔想食d好实在既cheese cake, 好漏同好饱, 所以拣左呢款比较light, 但我觉得味道一般喇, 唔系好特别啰

2009-09-09
  • 烧鸡拚牛油炒磨菇