2022-07-01
今日去左北角上堂,上完堂当然要约friend食饭啦!系Hyatt Centric斜对面有一间多国菜餐厅、酒吧叫欢喜,有个大大霓虹灯牌系门口,睇个menu同环境都觉得几好就入左去。我哋叫咗二人餐$328,包一个主菜、一个意粉、二人份量沙律、餐汤、甜品同饮品。周打蚬汤(跟餐)够热但味道比较清淡,除咗蚬肉仲有洋葱同薯仔。澳洲牛肉眼扒(10oz) (跟餐),牛扒好厚肉,我哋叫左medium rare,绝对无overcooked,煎得外面呈焦香,入面好嫩,配菜仲有烤大蒜、蕃茄同薯仔,好丰富!咸蛋黄卡邦尼烟肉意大利粉(跟餐)呢个邪恶pasta真系不得了!第一个不得了系个份量,两个女人食晒真系有难度!第二个不得了系足料程度,咸蛋黄同卡邦尼嘅芝士同蛋香完美融合,用左起码两款烟肉,口感更有层次,超浓郁超creamy!凯撒鸡肉沙律(跟餐)用咗好几款沙律菜同鸡柳用凯撒沙律汁拌成加埋芝士粉嘅咸香,几惹味。橙香蟹肉沙律($79)清新沙律之选,满满蟹肉加上橙肉舖系沙律菜上面,啖啖都食到柑橘嘅香甜!墨西哥脆片配牛油果酱($36)见到隔离枱有nichos送啤酒,搞到我哋都跟风叫左一盘,几香脆,送酒一流!饮品就叫咗两杯
澳洲牛肉眼扒(10oz)
咸蛋黄卡邦尼烟肉意大利粉
凯撒鸡肉沙律
橙香蟹肉沙律
墨西哥脆片配牛油果酱
饮品就叫咗两杯特饮,热情果白茶益力多、士多啤梨益力多奶昔,个人推荐热情果白茶,饮落唔会太甜又有热情果同白茶嘅香味!
呢餐饭真系好有惊喜,环境舒服、服务优良、食物性价比高,下次一完要带多啲朋友去!