中午因为赶时间, 随意入了这间餐厅。本身冇期待亦冇失望, 普普通通咁, 即系食完冇话想下次再食果哟。台式味道唔系几感受到,不过上菜几快, 份量十足, 好适合追求快同饱肚既人1.蕃茄麻辣汤配沙茶牛肉+台湾肠(中辣)$47自选配搭, 可拣两款𩠌:一黎到见到个碗劲大, 有好多真蕃茄蓉, 卖相唔错!汤底唔会太稀, 米线都挂到d汁。中辣同我想像中差唔多, 有少少劲度。饮了一口汤底, 麻味同蕃茄既酸味都唔明显, 反而有种甜味, 唔明点解有咁多蕃茄蓉但又冇咩酸味😂沙茶牛肉冇咩沙茶味, 台湾肠都系甜既加埋个汤底甜上加甜反而配菜黑木耳健康又爽口我钟意!虽然overall果味唔系特别惹味,但唔难食, 我最后都食哂碗面(如果难食, 我应该会放弃😂😂)米线真系份量好多, 13点食完到下午17点都冇肚饿既感觉!!!2.麻辣汤肥牛猪肉米线套餐连饮品$54呢款冇得拣辣度, 友人说唔够辣, 又系有一种奇怪的甜味, 麻辣味都冇唔突出。肥牛有少少"鞋", 猪肉饺入面系圆型一粒果款, 一定唔系自家制。呢度的饮品杯都好巨型, 好似有1.5倍, 连冻檬茶都系好好好甜冇咩茶味我俾ok唔系因为个味道好, 系因为个份量够唔算贵, 但

1.蕃茄麻辣汤配沙茶牛肉+台湾肠(中辣)$47
自选配搭, 可拣两款𩠌:
蕃茄麻辣汤配沙茶牛肉+台湾肠

2.麻辣汤肥牛猪肉米线套餐连饮品$54
麻辣汤肥牛猪肉米线套餐连饮品

我俾ok唔系因为个味道好, 系因为个份量够唔算贵, 但又未去到难食咁啰!所谓既台湾风味, 食完会忘记左自己食紧台湾餐厅😂

2020-10-10